Σημαντικά Νέα

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ - ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ, ΜΕ ΟΣΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Με τα "κυάλια" θα ψάχνουν φέτος οι βιομηχανίες τα συμπήρυνα ροδάκινα, αλλά και άλλες παραγωγές που προορίζονται προς βιομηχανοποίηση, μιας και απέχει η πραγματικότητα από τα όρια ποσοτήτων που προσδοκούν.
Οι ζημιές που έγιναν από τον πρόσφατο παγετό δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ήρθαν και οι τελευταίες χαλαζοπτώσεις σε ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σκύδρας, Πέλλας και Αλεξάνδρειας, που αποτελείωσαν ότι είχε απομείνει.
Είναι γνωστό ότι πολλοί παραγωγοί έχουν προχωρήσει σε εκρίζωση των νωπά εμπορεύσιμων ποικιλιών λόγω του εμπάργκο που επέβαλε στη Ρωσία η χώρα μας, με αποτέλεσμα να δώσουν το μεγαλύτερο βάρος στις βιομηχανικές ποικιλίες.
Σε πολλές περιπτώσεις τα δέντρα είναι άδεια από ροδάκινα ή πολύ αραιά, ακόμη και σε ποικιλίες που δένουν πολύ, όπως η Κατερίνα, που ως συνήθως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Την μεγαλύτερη ζημιά συναντάται στις ποικιλίες Α37, Άνδρος, Έβερτ, Λόαντεν, όπου τα φύλλα υπερτερούν του καρπού. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η απογοήτευση των ροδακινοπαραγωγών που δεν εκφράζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το "ρόλο" που διαδραματίζει ο ΕΛΓΑ.
Από τον άλλο αντίποδα οι βιομηχανίες από τη στιγμή που ανατρέπονται τα δεδομένα θα επιδοθούν ξανά στο γνωστό "κυνήγι", για να καταστούν ικανές να καλύψουν τις ποσότητες παραγγελιών προς παράδοση  που έχουν υπογράψει. 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΡΑΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.