Σημαντικά Νέα

Συσκέψεις της Θ. Τζάκρη με τους συναρμόδιους Υπουργούς για την προώθηση της κατασκευής του φράγματος του Αλμωπαίου

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων με θέμα την προώθηση της κατασκευής του φράγματος του Αλμωπαίου είχε τις τελευταίες ημέρες η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη.
Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της κ. Τζάκρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, παρουσία των μελετητών του έργου. Στη σύσκεψη εξετάστηκε η πρόοδος της ωρίμανσης του έργου, οι τελικές μελέτες του οποίου βρίσκονται στη φάση της τελικής έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην πρόοδο και την ωρίμανση των μελετών και των απαραίτητων εγκρίσεων και τόνισε τη σημασία του έργου του φράγματος του Αλμωπαίου για την περιοχή της Πέλλας, αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου συμμερίστηκε τις απόψεις της κ. Τζάκρη για τη σημασία του έργου και τόνισε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πολύ θετικό για την άμεση προώθηση της κατασκευής του.
Ακολούθως με πρωτοβουλία της κ. Τζάκρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Γιώργου Δέδε, υπηρεσιακών παραγόντων και των μελετητών για το ίδιο έργο. Η Υφυπουργός ενημέρωσε αναλυτικά την ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ ότι το φράγμα του Αλμωπαίου, που προβλέπεται να κατασκευαστεί ώστε να αντιμετωπιστούν οι αρδευτικές ανάγκες, αλλά και να λυθούν περιβαλλοντικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, αφορά ένα έργο δυναμικότητας μέχρι 30 εκατομμύριων κυβικών μέτρων νερού και προϋπολογισμού περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), σύμφωνα με τις μελέτες. Η κατασκευή του φράγματος με χωμάτινο πυρήνα εκτιμάται σε προϋπολογισμό 32 εκατομμυρίων ευρώ, η κατασκευή των δικτύων σε 63 εκατομμύρια ευρώ και τα έργα μεταφοράς σε 22,5 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης συμμερίστηκε τις απόψεις της κ. Τζάκρη και τόνισε ότι το έργο είναι ώριμο για να προχωρήσει. Πρότεινε δε το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και να υλοποιηθεί με την επίβλεψη και συνδρομή των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Για αυτόν τον λόγο επικοινώνησε αμέσως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις που χρειάζονται για να προχωρήσει το σχήμα συνεργασίας των δύο Υπουργείων, τονίζοντας ότι το φράγμα του Αλμωπαίου είναι ώριμο για να προχωρήσει άμεσα. Οι λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας για τα ώριμα αρδευτικά έργα, όπως το φράγμα του Αλμωπαίου, θα οριστικοποιηθούν σε συνάντηση των Υπουργών την επόμενη εβδομάδα.

Η Υφυπουργός κ. Θεοδώρα Τζάκρη ευχαρίστησε τους δύο Υπουργούς για την ανταπόκρισή τους και τόνισε ότι το έργο θα έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη για τον νομό Πέλλας και ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.