Σημαντικά Νέα

Θ.Τζάκρη: Καθιέρωση προγράμματος σίτισης μαθητών στα σχολεία της Πέλλας


Συνεργασία της Θ. Τζάκρη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου για την καθιέρωση προγράμματος σίτισης μαθητών στα σχολεία της Πέλλας 

Την καθιέρωση προγράμματος σίτισης μαθητών σε σχολεία της Πέλλας συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου.
Η Θεοδώρα Τζάκρη ανέλυσε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης την ανάγκη συμμετοχής της μαθητικής κοινότητας της Πέλλας στο πρόγραμμα σίτισης, βάσει των δεικτών ανεργίας που υπάρχει στην περιοχή και άλλων κοινωνικών κριτηρίων. Η κ. Φωτίου άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις της Υφυπουργού και αποδέχθηκε το αίτημα για καθιέρωση προγράμματος σίτισης σε σχολεία της Πέλλας με τη νέα σχολική χρονιά.
Το πρόγραμμα σίτισης μαθητών θα καλύψει το 1/3 των σχολείων της Πέλλας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Με το πρόγραμμα σίτισης οι μαθητές των σχολείων που θα συμμετέχουν θα έχουν ένα πλήρες γεύμα κάθε μέρα, προκειμένου να καλύπτονται οι ελάχιστες διατροφικές ανάγκες τους. Η απόφαση για τη συμμετοχή σχολείων στο πρόγραμμα σίτισης μαθητών θα ληφθεί μέσα στον επόμενο μήνα, κατόπιν συνεργασίας με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή είναι να υπάρχει συναίνεση του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κάθε σχολείου.

Ακόμη, κατά τη συνάντηση, η Υφυπουργός Βιομηχανίας δεσμεύθηκε ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα υποστήριξης του προγράμματος σίτισης μαθητών όλης της χώρας από το χώρο της βιομηχανικής επιχειρηματικότητας. Η κ. Τζάκρη και η κ. Φωτίου συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου για να εκτιμήσουν την πρόοδο του προγράμματος, τόσο σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και ειδικά στο νομό Πέλλας, ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η εφαρμογή του προγράμματος σίτισης με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.