Σημαντικά Νέα

Στην ουρά για βίζα 1.000.000 Ρώσοι!

Τουρισμός: Απαράδεκτες καθυστερήσεις στην έκδοσή της από τις ελληνικές αρχές. Αντί για 48 ώρες απαιτούνται δέκα μέρες!
Ρεπορτάζ
Βασίλης Παπακωνσταντόπουλος
Σχεδόν ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες ετοιμάζονται να κατακλύσουν την Ελλάδα, αρκεί οι αρμόδιες Αρχές της χώρας μας να επιλύσουν το συντομότερο δυνατόν την προβληματική διαδικασία έκδοσης βίζας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από το Πάσχα σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές στα ελληνικά κέντρα θεωρήσεων σε διάφορες ρωσικές πόλεις, καθώς καθυστέρησε σημαντικά η στελέχωση των ελληνικών προξενικών Αρχών στη Ρωσία με πρόσθετο, έμπειρο προσωπικό.




Οπως ανέφεραν Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες, στο περιθώριο ελληνορωσικού φόρουμ για τον τουρισμό που διοργανώθηκε χθες στην Αθήνα, σε κάποιες περιπτώσεις απαιτήθηκαν ακόμα και δέκα ημέρες για να πάρει κάποιος στα χέρια του τη βίζα και να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα, διαδικασία που υπό κανονικές συνθήκες ολοκληρωνόταν σε 48 ώρες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Oleg Safonov, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα φέτος μπορεί να φτάσει το 1.000.000. «Οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα, τους αρέσει να ταξιδεύουν εδώ. Τους αρέσουν οι διακοπές στην παραλία, στον ήλιο, όμως υπάρχουν περιθώρια για διεύρυνση των ταξιδιωτικών επιλογών τους και σε άλλους προορισμούς» σημείωσε.

Οσον αφορά την έκδοση βίζας, οι Γιώργος Σταθάκης και Νίκος Ξυδάκης επισήμαναν ότι τα προβλήματα επιλύονται με την αύξηση προσωπικού στα προξενεία και το άνοιγμα νέων κέντρων mini visa σε τέσσερις ρωσικές πόλεις. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, στη Μόσχα υπήρχαν έξι άτομα στις θεωρήσεις και τώρα εργάζονται πάνω από 40, τα οποία δουλεύουν διπλή βάρδια, ενώ στο τέλος Μαΐου θα φτάσουμε τα 100 άτομα.

Η Κουντουρά
Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά έθεσε ως στόχο να καταστεί η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια ο πρώτος και πιο δημοφιλής επαναλαμβανόμενος προορισμός για τους Ρώσους. Πέρα απ' αυτό, ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι τρία τουριστικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 112.000.000 ευρώ, θα ενταχθούν στο πακέτο Γιούνκερ. Πρόκειται για τη μετατροπή της εγκατάστασης του τάε κβον ντο σε συνεδριακό κέντρο, την ολοκλήρωση των εργασιών εκσυγχρονισμού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.