Σημαντικά Νέα

Απεβίωσε ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτο Εκο

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Όνομα του Ρόδου»,Ουμπέρτο Εκο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών την Παρασκευή, βυθίζοντας στη θλίψη την παγκόσμια λογοτεχνική κοινότητα.

Η είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε από την οικογένεια του σπουδαίου Ιταλού λογοτέχνη και φιλόσοφου, με μια λιτή ανακοίνωση προς τα ιταλικά ΜΜΕ.

Ο Έκο γεννήθηκε στην Αλεσσάντρια του Πιεμόντε το 1932. Από το 1975 κρατούσε την έδρα του Καθηγητή Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, ενώ από το 1988 διατελούσε πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Μαρίνο.

Συγγραφέας πολλών μελετών και δοκιμίων, είχε τιμηθεί για το «Το Όνομα του Ρόδου» με το βραβείο Strega το 1981 και το γαλλικό βραβείο Medicis Etranger ένα μόλις χρόνο μετά. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή…

Ακολούθησαν «Το Εκκρεμές του Φουκώ», «Το νησί της προηγούμενης μέρας», το «Μπαουντολίνο», «Η μυστηριώδης φλόγα της βασίλισσας Λοάνα», «Το κοιμητήριο της Πράγας» και «Το φύλλο μηδέν» το 2015.

«Δεν ξέρω τι περιμένουν οι αναγνώστες» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο συγγραφέας. «Πιστεύω ότι η Μπάρμπαρα Κάρτλαντ γράφει αυτό που περιμένουν οι αναγνώστες. Πιστεύω ότι ένας συγγραφέας πρέπει να γράφει αυτά που δεν περιμένουν οι αναγνώστες. Το θέμα δεν είναι να τους ρωτήσεις τι χρειάζονται αλλά να τους αλλάξεις… Να δημιουργήσεις το είδος του αναγνώστη που θέλεις για κάθε ιστορία» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας και φιλόσοφος, συνοψίζοντας άριστα τον τρόπο με τον οποίο επηρέαζε το αναγνωστικό του κοινό.


http://www.zougla.gr/kosmos/article/apeviose-o-italos-sigrafeas-ke-filosofos-oumperto-eko-1297928

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.