Σημαντικά Νέα

Αποστομωτική απάντηση ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής στον βούλγαρο Angel Dzhambazki για το όνομα της Μακεδονίας μας

Κατόπιν των απαράδεκτων δηλώσεων του Ευρωβουλευτή Angel Dzhambazki της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (όπου ανήκει και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς) κατά την συμμετοχή του σε συλλαλητήριο στα Σκόπια με αφορμή την επέτειο του θανάτου της Mara Buneva, για τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από τους σκοπιανούς, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός του απέστειλε την παρακάτω απάντηση υπενθυμίζοντάς του ότι η Βουλγαρία εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007 με την υποστήριξη της Ελλάδας:
"Κύριε Dzhambazki,
Άκουσα με προσοχή το παραλήρημα στην ομιλία σας (ο σχετικός σύνδεσμος των δηλώσεων), που έγινε στα Σκόπια στις 10 Ιανουαρίου 2016, όσον αφορά στο δικαίωμα των Σκοπίων για την ονομασία και το ότι η μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας είναι η Σόφια.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όταν η Βουλγαρία εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, έγινε και με την υποστήριξη της Ελλάδας.
Αν και ιστορικά γνωρίζουμε επακριβώς τις θέσεις σας, από την περίοδο που διατελέσατε δορυφόρος της Σοβιετικής Ένωσης, ότι επιθυμούσατε, διακαώς τη δημιουργία της μεγάλης Βουλγαρίας και την έξοδό σας στο Αιγαίο.
Είχα επικρίνει πολλές φορές, όταν διάβαζα στη σχολική μου ηλικία, το τι είχατε υποστεί από τον Βασίλειο Β' (τον επονομαζόμενο Βουλγαροκτόνο), αυτοκράτορα του Βυζαντίου, αλλά τώρα τον δικαιώνω."
Η επιστολή όπως εστάλη:
"Mr. Dzhambazki, I carefully heard your delirium speech (links below) that took place at Skopje on the 10th of January 2016, on the right of Skopje to name their country as they wish and that Sofia is the biggest city of Makedonia. I should remind you that when Bulgaria joined European Union in 2007 happened with the support of Hellas. It happened though we knew your exact positions, from the time that you were a Soviet Union΄s satellite country, which were to build a Great Bulgaria and to access the Aegean Sea. Whenever I read history, back when I was a pupil, I had criticised all the bad things Vasilleios B' (also known as Bulgar Slayer) Emperor of Byzantine had done to Bulgarians, but now I give him the rightful cause".
Στις παραπάνω δηλώσεις, ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γεώργιος Επιτήδειος απέστειλε στον Βούλγαρο συνάδελφο του την εξής απάντηση:
Ακούγοντας προσεκτικά την ομιλία που κάνατε σε μία διαδήλωση στα Σκόπια, πρόσφατα (10 Ιανουαρίου 2016), αισθάνομαι την ανάγκη να σας υπενθυμίσω τις ακόλουθες αλήθειες:
α. Τα Σκόπια μπορούν να ονομάσουν την χώρα τους όπως επιθυμούν. Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι ότι το όνομα που χρησιμοποιείται, δεν θα πρέπει να είναι προϊόν κλοπής της ιστορίας και του πολιτισμού.
β. Επιπρόσθετα το όνομα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σαν εργαλείο έκφρασης επεκτατικής στάσης και στόχων.
γ. Η Μακεδονία είναι Ελληνική από την αρχαιότητα, μία αλήθεια που γνωρίζετε πολύ καλά.
δ. Η άποψη σας ότι "η μεγαλύτερη Μακεδονική πόλη είναι η Σόφια", ενεργοποιεί την υποχρέωση μου να σας υπενθυμίσω ότι η "Μεγάλη Βουλγαρία" με έξοδο στο Αιγαίο, ήταν το όνειρο πολλών αξιωματούχων στην χώρας, εδώ και πολλούς αιώνες. Ωστόσο, αν και μερικοί σύγχρονοι Βούλγαροι, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας, εξακολουθούν να έχουν το ίδιο όνειρο, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ζήσουν έναν εφιάλτη, όταν ξυπνήσουν.
Για τους παραπάνω λόγους οι απόψεις σας είναι απαράδεκτες.

http://www.xryshaygh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.