Σημαντικά Νέα

Τρόποι για να ξεχωρίζετε το κρύωμα από την αλλεργία

Το φθινόπωρο είναι μία εποχή που έχει πολλά καλά, αλλά έχει, επίσης, πολλές αλλεργίες και κρυώματα, και, συχνά, είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τι διαφορά τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τόσο το κρύωμα, όσο και οι αλλεργίες μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως το συνάχι. Αν είστε κι εσείς από εκείνους που περνούν όλο το φθινόπωρο με ένα χαρτομάντιλο στο χέρι και δεν μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε κάποια αλλεργία ή έχετε «αρπάξει» κάποιο κρύωμα, αυτές είναι οι 6 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό τους.
 
«Τρέχει» η μύτη σας;
 
Το συνάχι είναι σύμπτωμα τόσο του κρυώματος, όσο και των αλλεργιών, αλλά αν δώσετε προσοχή στις λεπτομέρειες μπορεί να βρείτε τις διαφορές που έχουν στην πυκνότητα και το χρώμα τα υγρά της μύτης. Οι αλλεργίες και τα πρώιμα στάδια του κρυώματος παράγουν διάφανα και αραιά υγρά, τα οποία αν δείτε να μετατρέπονται σε κίτρινα ή πράσινα πιο πυκνά, αποτελούν δείγμα μόλυνσης.
 
Έχετε φαγούρα στα μάτια σας;
 
Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να ξύνετε τα μάτια, τη μύτη σας, ακόμα και τα αυτιά σας πάσχετε κατά πάσα πιθανότητα από αλλεργίες.
 
Έχετε πονοκέφαλο και πόνο;
 
Εάν νιώθετε πόνο στο κεφάλι σας ή σε όλο σας το σώμα, πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για κρύωμα. Όσο για τον λαιμό σας, αν πονάει σημαίνει ότι είστε κρυωμένοι, ενώ αν νιώθετε φαγούρα, μάλλον είναι αλλεργία.
 
Πόσο γρήγορα αποκτήσατε αυτά τα συμπτώματα;
 
Εάν τα συμπτώματα προέκυψαν ξαφνικά, μάλλον δεν πρόκειται για κρύωμα ή τουλάχιστον, δεν πρόκειται για ένα απλό κρύωμα.
 
Πόσο καιρό είστε έτσι;
 
Το κρύωμα χρειάζεται 2 εβδομάδες για να κάνει τον κύκλο του και τις περισσότερες φορές κρατά μερικές μέρες. Από την άλλη, οι αλλεργίες, διαρκούν περισσότερο και έρχονται αν τακτά χρονικά διαστήματα.
 
Τι εποχή του χρόνου είναι;
 
Οι αλλεργίες έρχονται κυρίως κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ τα κρυώματα έρχονται κυρίως τον χειμώνα.
 
Πηγή: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.