Σημαντικά Νέα

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΝΤΟΡΟΘΙ ΚΙΝΓΚ !!! ΤΗΝ "λεει" ΣΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!!!

...ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ...

Η Ντόροθι Κινγκ έκανε το δικό της σχόλιο σχετικά με τις εξελίξεις στον τάφο της Αμφίπολης.

Η αρχαιολόγος έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Αυτό (το μεσαίο δάχτυλο) για τους ηλίθιους που εξακολουθούν και σήμερα να βρωμίζουν την Αμφίπολη» και στη συνέχεια έκανε το εξής hashtag #teamPeristeri.

Όποιος πατήσει πάνω στο #teamPeristeri οδηγείται σε ένα παλιότερο άρθρο της Ντόροθι Κινγκ στο οποίο αναπτύσσει την άποψη ότι «Η Αμφίπολη χτίστηκε από τον Αλέξανδρο αλλά χρησιμοποιήθηκε για τον Ηφαιστίωνα».




Η κ. Κίνγκ μιλώντας στο Star είχε πει πως ένα σημαντικό πρόσωπο είναι θαμμένο εκεί και ήταν ο φίλος του Μ. Αλέξανδρου, ο Ηφαιστίωνας.

«Νομίζω πως όλοι τώρα αντιλαμβάνονται πως στην Αμφίπολη όχι μόνο είναι το μεγαλύτερο μαρμάρινο κτίσμα στη Μακεδονία αλλά είναι ένα από τους πιο μεγάλους γνωστούς τάφους. Προφανέστατα ανήκει σε κάποιον πολύ σημαντικό. Το συμπέρασμα είναι ότι κάποιο άλλο σημαντικό πρόσωπο θάφτηκε εκεί και ήταν ο φίλος του Μ. Αλέξανδρου, ο Ηφαιστίωνας» είχε αναφέρει συμπληρώνοντας: «Νομίζω πως ο Αλέξανδρος ήθελε να ταφεί στην Αμφίπολη και πιθανώς να διέταξε την κατασκευή του αλλά κάθε ιστορική πηγή αναφέρει πως ο Πτολεμαίος έκλεψε το σώμα του και τον έθαψαν στην Μέμφιδα και μετά στην Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο». 

Κλείνοντας είχε σημειώσει: «Είναι σχεδόν απίθανο ο Μέγα Αλέξανδρος να θάφτηκε στην Αμφίπολη, τα απομεινάρια που βρέθηκαν στην Αμφίπολη είναι απόδειξη ότι όποιος θάφτηκε εκεί ήταν πολύ πιο σημαντικός. Νομίζω πως η Ολυμπιάδα δεν είχε αρκετή δύναμη να διαλέξει που θα μπορούσε να ταφεί ο Μέγα Αλέξανδρος. Το πιο πιθανό πρόσωπο είναι ο Ηφαιστίωνας γιατί είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που θάφτηκε εκείνη την εποχή. Ήταν από τις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου να ολοκληρωθεί ο τάφος του Ηφαιστίωνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.