Σε ένα από τα µεγαλύτερα κερδισµένα «στοιχήµατα» για την αναδιάρθρωση του γεωργικού τοµέα στον κάµπο της Πιερίας, όπως αποκαλύπτει το δισέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Wine Trails, εξελίσσεται η «στροφή» στην καλλιέργεια του επιτραπέζιου σταφυλιού της ποικιλίας Crimson Seedless.
Το καλιφορνέζικο σταφύλι, χωρίς κουκούτσι, µε το ροζακί χρώµα, την τραγανή υφή και την γλυκιά γεύση, που ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, βρήκε πρόσφορο έδαφος στην Πιερία, από το 2005 και µετά αντικαθιστώντας κυρίως την καπνοκαλλιέργεια που φθίνει και σταδιακά κατάφερε να κερδίσει περίοπτη θέση στα ράφια λιανεµπορικών αλυσίδων στις πιο απαιτητικές αγορές της δυτικής και βόρειας Ευρώπης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ