Σημαντικά Νέα

Ολοκληρώθηκε το eurogroup - "Προκρίνεται το σχέδιο Α - Κούρεμα του χρέους και χρηματοδότηση μέσω ESM" (upd)

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΝΤΑΙΣΕΝΜΠΛΟΥΜ: "ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ"


Ο Γερούν Ντάισελμπουμ δήλωσε με μια σαφώς πολύ πιο ήπια διάθεση: «Μετά το "όχι" του ελληνικού λαού, πρέπει να ακούσουμε την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση της κρίσης», τονίζοντας πως αυτό που περιμένει είναι οι νέες προτάσεις να είναι «αξιόπιστες». 
«Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε την ευρωζώνη ενωμένη» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ υπογράμμισε πως «ό,τι συμφωνήσουμε με την Ελλάδα πρέπει να είναι αξιόπιστο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το μέλλον της ευρωζώνης». 
«Αύριο το πρωί θα έχουμε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουμε την επιστολή για ένταξη της Ελλάδας στον ESM. Αυτή θα είναι η αρχή της διαδικασίας» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup για την Ελλάδα. 
Εν τω μεταξύ, στο EuroWorking Group παραπέμπουν την Ελλάδα οι εταίροι, καθώς η κυβέρνηση φέρεται ότι επανέφερε στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων τις προτάσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά με «κάποιες βελτιώσεις» όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στα διεθνή πρακτορεία.          
Μάλιστα, όπως τονίζουν πηγές στις Βρυξέλλες, ουσιαστικά η Ελλάδα θα καταθέσει αυτές τις νέες προτάσεις επισήμως αύριο και ως εκ τούτου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα παραμείνουν στη βελγική πρωτεύουσα... περιμένοντας τις κινήσεις της Αθήνας.

Εν αναμονή δηλώσεων του Ντάισελμπλουμ 

 
Ολοκληρώθηκε το Eurogroup και η ελληνική πλευρά φέρεται να  ζητά την επαναχρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος και της εθνικής οικονομίας μέσω του ESM και σύμφωνα με το άρθρο 13 της ιδρυτικής του συνθήκης επιβεβαιώνοντας το defencenet.gr
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στο κτίριο της Κομισιόν βρίσκεται και ο Μάριο Ντράγκι.
Η ελληνική πλευρά μπορεί να μην παρουσίασε νέες γραπτές προτάσεις, όμως ο κ. Τσακαλώτος έκανε μια καλή παρουσίαση στους υπουργούς Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup, αναφέρουν οι FT.
 
Αναμένεται συνέντευξη Τύπου του Ντάισελμπλουμ.
 
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης. Επικαλούμενος αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ο δημοσιογράφος των Financial Times γράφει μέσω Twitter πως δεν υπάρχουν νέες προτάσεις στο τραπέζι από την ελληνική πλευρά.
«Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μου είπαν πως η Ελλάδα δεν έφτασε με νέα πρόταση στο Eurogroup και πως κάτι τέτοιο θα έρθει ‘’αύριο’’», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπίγκελ.
Spiegel
Ο ίδιος, και πάλι μέσω Twitter, έγραψε πως η νέα πρόταση της ελληνικής πλευράς θα υποβληθεί στους θεσμούς για αξιολόγηση πριν το επόμενο Eurogroup.
spiegel 2

Αντιθέτως, κύκλοι της κυβέρνησης διαψεύδουν, επί του παρόντος ανεπίσημα, ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει να παρουσιάσει μία, τρόπον τινά, οριστική και ολοκληρωμένη πρόταση.
Διευκρινίζουν, μάλιστα, ότι η ελληνική πρόταση είναι μια επικαιροποιημένη και βελτιωμένη εκδοχή του σχεδίου συμφωνίας που είχε προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λίγα 24ωρα πριν από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει δημοψήφισμα.
Στο πλαίσιο αυτής της, σημερινής όπως τονίζεται από κυβερνητικές πηγές, πρότασης, η ελληνική κυβέρνηση ζητά την επαναχρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος και της εθνικής οικονομίας μέσω του ESM και σύμφωνα με το άρθρο 13 της ιδρυτικής του συνθήκης.
Αναμένεται συνέντευξη τύπου
Δείτε τις δηλώσεις του Γ.Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του σημερινού Eurogroup
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.