Σημαντικά Νέα

Τσάι του βουνού το θαυματουργo

Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση τσαγιού εμφανίζει ανοδική πορεία και αυτό ωφείλεται στις συνεχείς μελέτες που πραγματοποιούνται και παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Κάτι που ήδη από τα παλαιότερα χρόνια ήταν γνωστό έρχεται τώρα η επιστήμη να το επιβεβαιώσει. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε τι μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας το ελληνικό τσάι του βουνού;
Στην Ελλάδα εντοπίζονται 17 είδη και τα περισσότερα από αυτά είναι αυτοφυή σε βραχώδεις περιοχές και μάλιστα απειλούνται να εξαφανιστούν λόγω υπερκατανάλωσης. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι ότι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη δεν είναι διεγερτικό κάτι που το καθιστά κατάλληλο για κατανάλωση τις βραδινές ώρες.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο αντιμετόπισης του κρυολογήματος και των φλεγμονών του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος καθώς επίσης και ως αγχολυτικό και αντιοξειδοτικό. Ο ορθότερος τρόπος παρασκευής του είναι να τοποθετήσεις το τσάι μέσα σε μία κούπα με βραστό νερό και να το αφήσεις για 3 με 4 λεπτά αφού το σουρώσεις είναι έτοιμο να το πιεις.
Ζησάκη Γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.