Σημαντικά Νέα

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ! Ο ΓΙΩΡΓΟΣ -ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΝΟΣ

 ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!



Θάρρος, τόλμη και δύναμη υπάρχουν σε αφθονία στις αποσκευές του Έλληνα υπεραθλητή



ς. Ο λόγος για τον Γεώργιο-Ιωάννη Τσιάνο, που πριν από λίγες μέρες διέσχισε με επιτυχία την έρημο Σαχάρα στο πλαίσιο του υπερμαραθώνιου δρόμου Marathon de Sables, διάρκειας επτά ημερών, που χαρακτηρίζεται από το Discovery Channel ως o σκληρότερος αγώνας δρόμου στη γη.

Ο 38χρονος αθλητής, εξειδικευμένος γιατρός και διδάκτορας φυσιολογίας στις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες εξερευνώντας τα ανθρώπινα όρια, έχει φέρει εις πέρας ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Γης.

Κάποιες από αυτές είναι το να διασχίσει κολυμπώντας το ανοιχτό Αιγαίο Πέλαγος και τη Θάλασσα της Μάγχης, και να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ από τη βόρεια και επικίνδυνη διαδρομή του Θιβέτ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος περιγράφει την εμπειρία του ως μοναδική χωρίς να κρύβει ωστόσο ότι αντιμετώπισε ακραίες θερμοκρασίες, δυνατές και επίμονες αμμοθύελλες, δύσκολα περάσματα με εναλλαγές από το βραχώδες έδαφος στις αχανείς αμμώδεις επιφάνειες, διαδρομές με έντονες κλίσεις, αφυδάτωση, ηλίαση και εγκαύματα. Αλλά δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε την τιτάνια προσπάθειά του.


Οι αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες εξερευνώντας τα ανθρώπινα όρια αποτελούν πρόκληση για τον Έλληνα υπεραθλητή

Συγκινημένος δήλωσε και για τη στήριξη του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματός του.

Κατά τη διάρκεια της δράσης του στη Σαχάρα, σε συνεργασία με τον επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επιστήμονα και ακαδημαϊκό δρ Αντρέα Φλουρή, μελέτησαν την απόδοση του ανθρώπινου οργανισμού κάτω από τις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες της ερήμου, τις προσαρμογές της ανθρώπινης φυσιολογίας πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο συγκεκριμένο περιβάλλον, αλλά και μετά το εγχείρημα, και την αντιμετώπιση των αναπόφευκτων ιατρικών προβλημάτων.



Όπως δήλωσε ο δρ Φλουρής, η ποιότητα αλλά και ο όγκος των επιστημονικών δεδομένων που συλλέχθηκαν θα είναι τα πρώτα τέτοιου είδους στη διεθνή βιβλιογραφία, με απώτερο σκοπό να μπορέσουν να βοηθήσουν και άλλους αθλητές, αλλά και να προασπίσουν την υγεία ανθρώπων σε μελλοντικές, ακραίου τύπου αποστολές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.