Σημαντικά Νέα

Αλλάζουν τα πάντα στην θητεία! Τι ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος;


Τα κοινωνικά κριτήρια – με κέντρο βάρους τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης – επανέρχονται δριμύτερα όσον αφορά τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις των στρατευμένων, προκύπτει από τα όσα ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος στην Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Τα κριτήρια θα προκύπτουν από το πόσο η οικογένεια του στρατευμένου έχει πληγεί από την κρίση με αποτέλεσμα τα παιδιά οικογενειών που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανεργία, από περικοπές εισοδήματος κλπ- να έχουν προτεραιότητα για μετάθεση στον τόπο επιθυμίας τους.

Τα δεδομένα αυτά θα περιλαμβάνονται, όπως άφησε να φανεί στην ομιλία του, στην ”Κάρτα Προτεραιότητας Κρίσης”. Ο κ. Καμμένος είπε ότι έχει δώσει εντολή όπως οι μεταθέσεις των νεοσυλλέκτων έχουν προσανατολισμό και προτεραιότητα στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε οι μονάδες εκεί να έχουν πληρότητα τουλάχιστον 90%.

Επίσης είπε ότι οι μεταθέσεις θα διέπονται από ανθρωποκεντρική προσέγγιση όχι μόνο για τα μόνιμα στελέχη αλλά και για τους στρατεύσιμους των οποίων οι οικογένειες είναι εγγύς ή κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ηδη όπως γράψαμε, ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας κ.Κ. Ήσυχος μιλώντας στην Βουλή πιο νωρίς ειχε πει ότι ”Θα σπάσουν οι αλυσίδες πελατειακού συστήματος όταν τελειώσει το “βύσμα”, και προανήγγειλε την πιλοτική εφαρμογή συστήματος που θα λαμβάνει υπόψη την κοινωνική και οικονομική κατάσταση του καθενός. Ακόμα είχε πει μάλιστα ότι το σύστημα αυτό θα ελέγχεται από κοινοβουλευτική επιτροπή για να μην συντηρούνται πελατειακά φαινόμενα.

Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.