Σημαντικά Νέα

Πότε θα καταβληθούν δώρα και… συντάξεις

Την αρχή στην καταβολή του «13ου» μισθού θα κάνει ο ΟΑΕΔ καθώς από την Παρασκευή 19.12.2014 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, οι οποίες θα λάβουν για τελευταία φορά το βοήθημα καθώς από το 2015 καταργούνται όλες οι έξτρα παροχές του οργανισμού (εξαιτίας της μείωσης 1% της εισφοράς).
Συγκεκριμένα, στις 19 του μηνός θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 20.12.2014 μέχρι και 06.01.2015.
Χωρίς δώρο θα μείνουν και αυτή τη χρονιά οι συνταξιούχοι οι οποίοι ωστόσο θα πληρωθούν τη σύνταξη του Ιανουαρίου λίγες ημέρες νωρίτερα.
Στις 19 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν οι συντάξεις των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ ενώ στις 22 του μηνός θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και του δημοσίου.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για δεύτερη χρονια αφενός για να ανταπεξέλθουν οι συνταξιούχοι στις αυξημένες ανάγκες των εορτών  και αφετέρου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες καθώς στο τέλος του μηνός λήγει η προθεσμία για καταβολή φόρου, ΕΝΦΙΑ, τελών κυκλοφορίας κα.

Πότε θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα
Το δώρο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα καταβάλλεται έως τις 21 Δεκεμβρίου.
Ολόκληρο το δώρο (ένας μηνιαίος μισθός) καταβάλλεται όταν η σχέση εργασίας είχε διάρκεια χωρίς διακοπή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Όσοι μισθωτοί όμως δεν κάλυψαν αυτό το διάστημα είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους, είτε γιατί απολύθηκαν δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.