Σημαντικά Νέα

Εντυπωσιακή αλλά για λίγους η στρατιωτική παρέλαση (φωτο+vid)

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Εθνικής Άμυνας,  η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου
Picture 0 for Εντυπωσιακή αλλά για λίγους η στρατιωτική παρέλαση (φωτο+vid)
Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εθνικής
Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, ο γγ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο πρώην υπουργός Άμυνας και αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαίδης, ο πρόξενος των ΗΠΑ Ρόμπερτ Σάντερς και ο πρόξενος της Γερμανίας Ίνγκο φον Βος, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξυροτύρη και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γαβριήλ Αβραμίδης. Στην παρέλαση έδωσαν το παρόν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο. Εκτός εξέδρας παρακολούθησε με την οικογένεια του την παρέλαση ο βουλευτής της ΧΑ Αντώνης Γρέγος, ο οποίος δεν προσκλήθηκε επίσημα, ενώ απέναντι από την εξέδρα των επισήμων είδαν την παρέλαση ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης με τη γυναίκα και τα παιδιά του.
Παρέλασαν ανάπηροι πολέμου, σύλλογοι, τμήματα μαθητών, προσκόπων, οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος. Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη θα παρελάσουν και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων. Οι στρατιωτικοί σκύλοι ανήκουν στο Γ' Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο στρατόπεδο «Γ. Μακρή» στη Θέρμη.
 
 
Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης είχαν σχεδιάσει αυξημένα μέτρα, εμποδίζοντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση πλησίον της εξέδρας των επισήμων, η οποία είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση. Επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί. Σύμφωνα  με την ανακοίνωση της αστυνομίας «για λόγους ασφαλείας, το τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καραϊσκάκη, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό. Οι επιθυμούντες να παρακολουθήσουν την παρέλαση παρακαλούνται όπως συγκεντρωθούν στο υπόλοιπο τμήμα της οδού».

Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης πραγματοποιήθηκε επίδειξη από αεροσκάφος F - 16 της Ομάδας Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας. Η αεροπορική επίδειξη έλαβε χώρα πάνω από τον Θερμαϊκό κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.