Σημαντικά Νέα

Την περασμένη Πέμπτη τελέστηκε Αγιασμός στο ΤΕΙ Σερρών -φωτο

Ξεκίνησε το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ) και με τη "συμβολή" καθηγητών της Ανωτάτης Εκκλσιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης



 



Ο ρόλος της Εκκλησίας στην κοινωνία είναι πολυδιάστατος και απαιτητικός, καθώς επεκτείνεται πλέον πέρα από τα πνευματικά ζητήματα και αφορά όλο και περισσότερο ζητήματα που εντάσσονται στη σφαίρα της κοινωνικής προσφοράς. Οι εκκλησιαστικές μονάδες αναπτύσσουν ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων και αποτελούν ουσιαστικά στηρίγματα στις τοπικές κοινωνίες. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και στον πολυποίκιλο κοινωνικό τους ρόλο με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτική η ανάγκη επιστημονικής κατάρτισης των στελεχών τους σε διοικητικά και οργανωτικά θέματα.


Με την πεποίθηση ότι το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκκλησιαστικών Μονάδων του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί τομή στο χώρο της εκπαίδευσης στελεχών εκκλησιαστικών μονάδων και τη βεβαιότητα ότι αποτελεί ένα άρτιο εκπαιδευτικά και οργανωτικά Π.Μ.Σ. που μπορεί να καταρτίσει στελέχη εκκλησιαστικών μονάδων, ικανά να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών, σας καλωσορίζω στο διαδικτυακό τόπο του Π.Μ.Σ. Αυτά αναφέρει ο διευθυντής του Π.Μ.Σ.Δημήτριος Πασχαλούδης



Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και η μεθοδολογική εμβάθυνση τους στο χώρο της διοίκησης εκκλησιαστικών μονάδων και η ανάπτυξη σύγχρονων κοινωνικών και επιστημονικών προσεγγίσεων με βάση τις αξίες, το ήθος και τη δεοντολογία.

Σκοποί του προγράμματος είναι:

Η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας σε συναφείς επιστημονικές περιοχές στον τομέα της διοίκησης και οργάνωσης εκκλησιαστικών μονάδων.
Η παροχή των απαραίτητων υψηλού επιπέδου γνώσεων για την ανάπτυξη εξειδικευμένων διοικητικών στελεχών, ικανών να στελεχώσουν εκκλησιαστικές μονάδες.

Η προετοιμασία στελεχών με τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και αξίες που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στο έργο και την αποστολή των εκκλησιαστικών μονάδων και θα αναπτύξουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Εκκλησίας.


Η προετοιμασία εξειδικευμένων στελεχών που γνωρίζουν τις σύγχρονες τάσεις στους τομείς της διοίκησης και οργάνωσης εκκλησιαστικών μονάδων και nκαλλιέργεια αναλυτικών, συνθετικών και ερμηνευτικών ικανοτήτων, ώστε να είναι σε θέση να αναπτύξουν καινοτόμες προσεγγίσεις στην αξιοποίηση των ευκαιριών και την επίλυση προβλημάτων με βάση το πνεύμα του Χριστιανισμού.














Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:


Πρωτοπρσβύτερος π. Κων. Χοροζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.