Σημαντικά Νέα

Όλυμπος • Γκορτσιά - Οροπέδιο των Μουσών

Η ετήσια εξόρμηση του Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia στο βουνό των μύθων, των θεών και των συμβολισμών πλησιάζει. Το σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου θα το περάσουμε κάτω από το Θρόνο του Δία συντροφιά με τις Μούσες.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η κλασική από την θέση Γκορτσιά μέσω του καταφυγίου της Πετρόστρουγγας για ανεφοδιασμό και ανάσες, με ανάβαση ενδιάμεσα στην κορυφή Σκούρτα και πέρασμα από το Λαιμό.
Πρόκειται για μια διαδρομή σε πανέμορφο μονοπάτι ανάμεσα σε τεράστια πεύκα και ρόμπολα αρχικά και πάνω σε αλπικά λιβάδια και πετρώδεις σχηματισμούς στη συνέχεια.
Η διάρκεια της διαδρομής είναι 6 ώρες περίπου με μέσο πεζοπορικό περπάτημα που αντιστοιχούν στα 1600 μέτρα της υψομετρικής διαφοράς και στα 10 χιλιόμετρα μήκους. Συνεπώς, χαρακτηρίζεται ως σχετικά δύσκολη.
Στη διάρκεια της διαδρομής, τρεχούμενο νερό δεν υπάρχει πουθενά, υπάρχει ωστόσο νερό προς πώληση στο καταφύγιο της Πετρόστρουγγας περί το μέσον της διαδρομής.

Η διαμονή θα γίνει σε καταφύγιο στο οροπέδιο των Μουσών (Κάκκαλος ή Αποστολίδης, θα συγκεκριμενοποιηθεί σύντομα.)
Α αναχώρηση από την Αριδαία θα είναι νωρίς το πρωί του Σαββάτου ώστε να υπάρχει χρόνος για άνετη ανάβαση στο Οροπέδιο και περιθώριο για αναβάσεις στις γειτονικές κορυφές (Πρ.Ηλία, Τούμπα) το απόγευμα του Σαββάτου.
Η επιστροφή θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής, ανάλογα και με τις δραστηριότητες που θα επιλεγούν για την ημέρα εκείνη (πχ μπάνιο στη θάλασσα).

Απαραίτητος εξοπλισμός:
Ορειβατικά παπούτσια
Σακίδιο > 30L
Αδιάβροχο
Νερό (τουλάχιστον 2-3 λίτρα)
Σνακ ( ή και φαγητό το οποίο διατίθεται και στα καταφύγια)
Ρούχα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες
Υπνόσακος

Πληροφορίες:
Ισίδωρος Ιωαννίδης 6976979137
Αλέξανδρος Μυλωνάς 6945425524
Πέτρος Μπίνος 6944390522

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.