Σημαντικά Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ: "LA MORT OUX JUIFS"...

ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ, ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! -ΦΩΤΟ-

Εκφράζοντας το σοκ και τον αποτροπιασμό του μετά την ανακάλυψη ότι ένα μικρό γαλλικό χωριό εξακολουθεί να φέρει μια μεσαιωνική ονομασία La Mort aux Juifs, ή «Θάνατος στους Εβραίους», μια εβραϊκή ομάδα, η Simon Wiesenthal Center, ζήτησε από το Γάλλο υπουργό Εσωτερικών να το μετονομάσει.

Ο διευθυντής διεθνών υποθέσεων του Simon Wiesenthal Center, Shimon Samuels, έγραψε στον Bernard Cazeneuve, λέγοντας ότι ήταν «συγκλονισμένος από την ανακαλύψη της ύπαρξης ενός χωριού στη Γαλλία που ονομάζεται επισήμωςΘάνατος στους Εβραίους. Είναι εξαιρετικά συγκλονιστικό το γεγονός ότι το όνομα αυτό έχει περάσει… κάτω από το ραντάρ στα 70 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που η Γαλλία απελευθερώθηκε από τον ναζισμό και το καθεστώς Vichy».
Ωστόσο, η αναπληρώτρια δήμαρχος του χωριού Courtemaux, το οποίο έχει δικαιοδοσία επί του μικρού χωριού La Mort aux Juifs, 100 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού, δεν είναι πεπεισμένη.
french_village_thanatos_stous_evraious1
«Είναι γελοίο. Αυτό το όνομα έχει πάντα υπήρχε. Κανείς δεν έχει τίποτα εναντίον των Εβραίων, φυσικά. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτό έρχεται και πάλι στο προσκήνιο», είπε η Marie-Elizabeth Secretand στο AFP.
«Γιατί να αλλάξει ένα όνομα που πηγαίνει πίσω στο Μεσαίωνα ή ακόμη περισσότερο; Θα πρέπει να σέβονται αυτά τα παλιά ονόματα. Ένα προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια, έχει ήδη αρνηθεί να αλλάξετε το όνομα του οικισμού, ο οποίος αποτελείται από ένα αγρόκτημα και δύο σπίτια», πρόσθεσε.
Το 1992, μια οργάνωση κατά του ρατσισμού πίεσε τον υπουργό Εσωτερικών και τις αρχές για να αλλάξουν το όνομα- αλλά μάταια, σύμφωνα με το AFP.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα ενός ευρωπαϊκό χωριό έχει προκαλέσει ανησυχία: το Μάιο, οι κάτοικοι ενός ισπανικού χωριού που ονομάζεται Castrillo Matajudios [όπου το "matar Judios" σημαίνει δολοφονία Εβραίων] ψήφισαν για να το μετονομάσουν. Το όνομα έγινε Castrillo Judios, Λόφος των Εβραίων – την παλαιότερη ονομασία της πόλης.
hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.