Σημαντικά Νέα

ΗΠΑ: Τώρα τρέμουν από την ισχύ που έχει αποκτήσει το ISIL στο Ιράκ

Αναποτελεσματική χαρακτήρισε την προσέγγιση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Ιράκ ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον τέσσερα νέα πλήγματα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που απειλούσαν μια ομάδα μειονοτικών κοντά στη Σίντζαρ.
 
Ο Μακέιν - σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN -ανέφερε ότι πρέπει να ξεκινήσει μια εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των μαχητών του IS τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία πως ο Ομπάμα δεν έχει ουσιαστικά στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Ιράκ.
 
Παράλληλα, τόνισε ότι η ισχύς του IS μεγεθύνεται, οι δυνάμεις του εξαπλώνονται και πλέον αποτελεί μια άμεση απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ, καλώντας την Ουάσινγκτον να στείλει όπλα στους Ιρακινούς Κούρδους και να υποστηρίξει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, που μάχεται εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
Ο Μακέιν, ο οποίος ήταν ο αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008, έκρινε ακόμα πως ο Αμερικανός πρόεδρος δημιουργεί ένα «κενό Αμερικανικής ηγεσίας», κάτι που συνέβαλε στις αρνητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
 
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.