Σημαντικά Νέα

Συρρικνώθηκε η γερμανική οικονομία λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας!

Ακόμα και η "ατμομηχανή" της ΕΕ η Γερμανία πλέον μπαίνει στο φάσμα της κρίσης. Οι επιπόλαιες κυρώσεις στη Ρωσία κατ'επιταγή των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει και "χτυπάνε" την γερμανική οικονομίαΣτις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την αστάθεια που προκαλεί η κρίση στην Ουκρανία αποδίδει την συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας που σημείωσε πτώση 0,2 % το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών. 
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, αν και το πρώτο τρίμηνο του 2014 σημειώθηκε άνοδος 0,7%, χάριν σε έναν ήπιο χειμώνα που έδωσε ώθηση τόσο στις καλλιέργειες όσο και στην οικοδομική δραστηριότητα, εντούτοις η πτώση κατά την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις επιπτώσεις από τις κυρώσεις που επεβλήθησαν στη Ρωσία καθώς και στην αβεβαιότητα που προκαλεί η κρίση στην Ουκρανία, προκαλώντας γεωπολιτικές εντάσεις και ανησυχία στην ήδη ασθενή ανάπτυξη της ευρωζώνης.
 
Επίσης η κατάσταση θα χειροτερέψει ραγδαία για τη γερμανική οικονομία αν η Ρωσία περάσει στο δεύτερο πακέτο κυρώσεων προς την ΕΕ που περιλαμβάνει την αυτοκινητοβιομηχανία και την ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.