Σημαντικά Νέα

Οι δηλώσεις της μεγάλης αθλήτριας Κ.Στεφανίδη για τη νίκη της

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης και μίλησε για την επιτυχία της.
 
Αναλυτικά όσα είπε στο site της ομοσπονδίας:
 
«Στο πρώτο άλμα πίστευα πως ο πήχης θα μείνει. Στο δεύτερα ανέβηκα πολύ ψηλά, όμως, τελικά ο πήχης έπεσε. Ήμουν πολύ σίγουρη και για τα δύο άλματα. Γενικώς δεν αισθανόμουν πάρα πολύ καλά. Ίσως λίγο από το στρες ίσως και από την κούραση. Στον αγώνα χρησιμοποίησα μικρότερα κοντάρια από αυτά που βάζω συνήθως, καθώς δεν είχε και τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες και αυτός ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας».
 
Για το γεγονός πως η Σιντόροβα πήρε το χρυσό μετάλλιο στο τελευταίο της άλμα: «Νόμιζα πως αν δεν έπαιρνα το χρυσό θα στεναχωριόμουνα. Τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Με το που τελείωσε ο αγώνες ένοιωθα απέραντη ευτυχία. Αν πηδούσα μετά τη Ρωσίδα ίσως να ήταν διαφορετικά. Όμως, μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια πολύ σπουδαία αθλήτρια. Άφησε το 4,60 μ. ενώ ήξερε ότι ήταν εκτός μεταλλίων και πέρασε με την τρίτη τα 4,65 μέτρα».
 
Για το αν η νέα αυτή η διάκριση να αλλάξει την καθημερινότητα της: «Θέλω να συνεχίσω το πρόγραμμα ακριβώς όπως τώρα. Να συνεχίσω να κάνω προπόνηση και να το διασκεδάζω, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν θα είναι υψηλού επιπέδου. Μίλησα με τον προπονητή μου και κάναμε ήδη κάποιες σκέψεις για τη συνέχεια, χωρίς να σημαίνει πως θα αλλάξει κάτι συνταρακτικά. Μάλιστα πιστεύω πως φέτος που έχω βάλει τις βάσεις, θα μπορώ να ανταποκριθώ ακόμη καλύτερα στο πρόγραμμα προπόνησης».
 
Χρειάστηκε να κάνω αρκετή υπομονή και επιμονή για να καταφέρω να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που σκέφτηκα να σταματήσω. Νομίζω πως ένας από αυτούς που με κράτησαν ήταν ο Τόμπι Στίβενσον. Με βοήθησε αρκετά η Αμερική. Τα πήγα καλά και σε ακαδημαϊκό και αθλητικό επίπεδο. Μου άρεσε πολύ η νοοτροπία της. Γνώρισα και ανθρώπους που με βοήθησαν πάρα πολύ και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Γενικά στη ζωή μου πάντα είχα απροπόνητές που πίστευα σε μένα και Ελληνες και ξένους και όλοι τους με βοήθησαν πολύ. Μπορώ να πω σε αυτό το κομμάτι είμαι πολύ τυχερή».
 
Η Στεφανίδη θα επιστρέψει για λίγες μέρες στις ΗΠΑ και έπειτα θα βρεθεί και πάλι στην Ευρώπη προκειμένου να πάρει μέρος στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ κι έπειτα της Ζυρίχης. Αναφορικά με το αν σκέφτεται να γυρίσει στην Ελλάδα: «Απλώς δεν έχω σκεφτεί πως θα μείνω για πάντα στις ΗΠΑ. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω απάντηση, το αν θα επιστρέψω κάποια στιγμή θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.