Σημαντικά Νέα

Έφτασε τους 43,1 βαθμούς η θερμοκρασία

Μέσα στο τρέχον καλοκαίρι, για πρώτη φορά, ο υδράργυρος χτύπησε... κατακόκκινο, αφού άγγιξε τους 43,1 βαθμούς Κελσίου στην Παλαιόχωρα της
Κρήτης, ενώ σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, το θερμόμετρο σκαρφάλωσε πάνω από τους 40 βαθμούς.
Στις περιοχές της νότιας Πελοποννήσου, αλλά και στην Κρήτη σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες καθώς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος κ. Θοδωρής Κολυδάς στο protothema.gr, «πρόσκαιρα ο άνεμος γύρισε σε βοριά, που σαν καταβάτης ανέβασε τη θερμοκρασία». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Παλαιόχωρα της Κρήτης, με 43,1 βαθμούς, στον Πλακιά Ρεθύμνου 40,2 βαθμούς, στο Φαράγγι της Σαμαριάς 40, στη Σπάρτη ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 40,6 βαθμούς, στην Αρφάρα 40,4 βαθμούς, ενώ παραλίγο να «σαρανταρίσει» το θερμόμετρο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας (39 βαθμοί), στο Πολύδροσο Φωκίδας (38 βαθμοί) και στη Φιλαδέλφεια Αττικής (37 βαθμοί).
Να σημειωθεί πως «πρόκειται για καθαρά τοπικές συνθήκες». Το βράδυ του Σαββάτου θα είναι το τελευταίο βράδυ καύσωνα για φέτος το καλοκαίρι, ενώ αύριο, Κυριακή, θα είναι η τελευταία μέρα καύσωνα, καθώς από αύριο το βράδυ η θερμοκρασία θα πέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.