Σημαντικά Νέα

Οι Ενοπλες Δυνάμεις μοιάζουν με καζάνι που βράζει-3 μέρες διορία…

Χθες, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία με τριήμερη διορία απάντησης, προς τον Γκίκα Χαρδούβελη και τον Χρ. Σταϊκούρα. Αποτελεί την
πρώτη από μια σειρά νομικών ενεργειών, που έχουν προγραμματίσει οι στρατιωτικοί, διαπιστώνοντας ότι η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και αποφεύγει να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ.
Στο εξώδικο, που απέστειλαν προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνουν ότι εδώ και ένα δίμηνο έχει κοινοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ, οι μειώσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές, αλλά παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και τις προφορικές δεσμεύσεις, η ηγεσία δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. Σημειώνουν, δε, ότι συνεχίζεται η παρακράτηση για λογαριασμό του Δημοσίου και διαμαρτύρονται έντονα για τη «συνεχιζόμενη παράνομη συμπεριφορά», καθώς με «πράξεις και παραλείψεις» κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων στερείται τις νόμιμες αποδοχές του, που παρανόμως του έχουν παρακρατηθεί.
Προειδοποιούν, ταυτόχρονα, ότι εφ” όσον συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά, επιφυλάσσονται κάθε δικαιώματός τους, τόσο έναντι του Δημοσίου και προσωπικά κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, όσο και «κάθε άλλου υπεύθυνου» προκειμένου να διαφυλάξουν τα δικαιώματα και την περιουσία των μελών της ένωσης.
Οι στρατιωτικοί προετοιμάζονται σε κλιμάκωση των ενεργειών τους, ενώ οι Ενοπλες Δυνάμεις μοιάζουν με καζάνι που βράζει. Αρκετοί είναι όσοι σκέπτονται να επιλέξουν την παραίτηση, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στο θέμα των Ταμείων και του εφάπαξ, καθώς δεν δείχνουν να πείθονται από τις διαβεβαιώσεις τις κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.