Σημαντικά Νέα

Στις 10 η ανακοίνωση των βάσεων - ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Τέλος μπαίνει σήμερα στην αγωνία 100.000 υποψηφίων αφού στις 10 το πρωί θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
 
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδαhttp://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).
 
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εκτιμήσεις λένε πως οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία, λόγω των μετεγγραφών, αλλά και των ευκολότερων σε γενικές γραμμές θεμάτων σε σχέση με πέρυσι, ενώ άνοδος των βάσεων αναμένεται να σημειωθούν σε τέσσερα από τα πέντε επιστημονικά πεδία.
 
Οι καθηγητές εκτιμούν ότι η άνοδος στις Ιατρικές, Νομικές θα είναι της τάξης των 300 μορίων αλλά και στις Στρατιωτικές σχολές, λόγω της εξασφαλισμένης θέσης και στις δημοφιλείς Πολυτεχνικές σχολές, η άνοδος αναμένεται να ξεπεράσει και τα 800 μόρια. Ανοδος αναμένεται να σημειωθεί και στις φυσικομαθηματικές σχολές.
 
Την ίδια ημέρα, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις μετεγγραφές, οι οποίες φέτος όχι μόνο αφορούν περισσότερο κόσμο από πέρυσι, αλλά θα ικανοποιηθεί και μεγαλύτερο ποσοστό αιτήσεων. Και αυτό διότι ορισμένες κατηγορίες υποψηφίων, όπως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, θα μπορούν να μετεγγραφούν ελεύθερα σε ιδρύματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.