Σημαντικά Νέα

Τουρκία: Έστειλε στην αεροπορική έκθεση του Φάρνμπορο το "εθνικό" της επιθετικό ελικόπτερο T129 ΑΤΑΚ (vid)

Η Τουρκία έστειλε στην αεροπορική έκθεση του Φάρνμπορο το "εθνικό" της επιθετικό ελικόπτερο ΑΤΑΚ, ένα από τα πολλά φιλόδοξα εξοπλιστικά
προγράμματα που θέλει να υλοποιήσει.
Στο Τ129 ΑΤΑΚ έχει ενσωματωθεί η σύγχρονη τουρκική αεροπορική τεχνογνωσία και τα τουρκικά οπλικά συστήματα με την άτρακτο του μαχητικού ελικοπτέρου Agusta Westland A129.
Μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ελικοπτέρου που έχει πλήρωμα δυο αξιωματικών είναι τα εξής: Ταχύτητα πτήσης 269 km/h (145 κόμβοι), ακτίνα δράσης 561 χιλιόμετρα ή 3 ώρες πτήσης με κανονική δεξαμενή καυσίμων.
Τα οπλικά συστήματα που φέρει το ελικόπτερο Τ129 ΑΤΑΚ είναι:
2X4  πύραυλοι UMTAS ATGM. Πρόκειται περί αντιαρματικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς, τουρκικής τεχνολογίας που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία Roketsan. Το πρόγραμμα UMTAS (Uzun Menzili Tanksavas Sistemi) είχε ανατεθεί το 2005 από την γενική γραμματεία αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) στην Roketsan ειδικά για τον εξοπλισμό του συγκεκριμένου ελικοπτέρου. Οι πύραυλοι UMTAS ATGM (Anti Tank Guided Missile) είναι αυτόνομα κατευθυνόμενοι πύραυλοι με μέγιστο βεληνεκές 8.000 μέτρα.
4Χ19  πύραυλοι 70 χιλιοστών (2,75 ιντσών) και 4Χ4 κατευθυνόμενοι πύραυλοι κατά προσωπικού των 70 χιλιοστών CIRIT της Roketsan. Ο πύραυλος CIRIT κατευθύνεται στο στόχο με laser, έχει βεληνεκές 8.000 μέτρα και με αυτούς τους πυραύλους έχουν εξοπλιστεί και τα ελικόπτερα AH-1P Cobra και  AH-1W Super Cobra των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
4Χ2 πύραυλοι αέρος-αέρος ATAS Stinger (γνωστοί και ως AIM-92 Stinger). Πρόκειται περί των ίδιων πυραύλων που χρησιμοποιούνται στα ελικόπτερα AH-64 Apache, Eurocopter Tiger και στα UAV  MQ-1 Predator.
Δείτε το βίντεο:




defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.