Σημαντικά Νέα

Και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές υπογράφουν το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Καθολικό χαρακτήρα λαμβάνει η συμφωνία της αντιπολίτευσης ότι τον τελικό λόγο για την πώληση της μικρής ΔΕΗ δεν μπορεί παρά να έχει ο ελληνικός λαός.


Και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, με κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν αυτή την ώρα, τάσσονται υπέρ του δημοψηφίσματος και καταθέτουν σχετική πρόταση στη Βουλή, κίνηση στην οποία ήδη προχωρούν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρύση Αυγή. Ετσι συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός των 120 υπογραφών (ακόμη και αν δεν προσμετρήσει κανείς τις υπογραφές της Χρυσής Αυγής).
Σύμφωνα με το κείμενο που υπογράφουν αυτή την ώρα οι βουλευτές, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε, μεθοδευμένα, να ψηφίσει την πώληση ενός στρατηγικής σημασίας κοινωνικού αγαθού, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, από το θερινό τμήμα και όχι την ολομέλεια της Βουλής συνιστά εκτροπή. Επίσης, στο κοινό κείμενο τονίζεται η αντισυνταγματικότητα της επιχειρούμενης εκποίησης, αλλά και η ζημία που υφίσταται το ελληνικό Δημόσιο από το γεγονός ότι το τίμημα που δρομολογείται είναι απόλυτα αναντίστοιχο της ανυπολόγιστης αξίας μιας από τις πλέον βασικές υποδομές του τόπου.
Συγκεκριμένα, την πρόταση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος προσυπογράφουν οι βουλευτές Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Γιάννης Κουράκος, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Πάρις Μουτσινάς, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ έχουν επιφυλαχθεί να προσθέσουν τις υπογραφές τους εντός των επόμενων ωρών και άλλοι βουλευτές της ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.