Σημαντικά Νέα

Εγκύκλιος του ΥπΑΑΤ κατά των παράνομων κέντρων συγκέντρωσης συμπύρηνου ροδάκινου.

 Μοναδιαίο κωδικό θα χορηγούν οι ΔΑΟΚ στους νόμιμους

Εν όψει της έναρξης της παραγωγικής περιόδου του συμπύρηνου ροδάκινου και προκειμένου να διασφαλισθεί η ποσοτική και ποιοτική παραλαβή της πρώτης ύλης στις βιομηχανίες μεταποίησης, το
ΥπΑΑΤ εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο Γ.Γ. τ κ. Μόσχος Κορασίδης. Να σημειωθεί ότι όπως έχει ήδη γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του ο ΑγροΤύπος (δείτε εδώ), οι μεταποιητές συμπύρηνου ροδάκινου είχαν προτείνει να εκδοθεί ΚΥΑ προκειμένου να επιλυθεί το θέμα αλλά όπως μας τονίζουν σήμερα, θεωρούν ότι η εγκύκλιος κινείται στην σωστή κατεύθυνση και την θεωρούν ως μια μεταβατική λύση αναμένοντας την ΚΥΑ για την επόμενη χρονιά. Η εγκύκλιος έχει στόχο να παταχθούν τα λεγόμενα «στέκια» που κάθε χρόνο δημιουργούν προβλήματα στην παραλαβή - παράδοση του προϊόντος.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το έγγραφο, οι ενδιαφερόμενοι που προτίθενται να λειτουργήσουν κέντρα συγκέντρωσης συμπύρηνων ροδάκινων προς μεταποίηση, οφείλουν να ενημερώσουν εγγράφως (υπάρχει Υπόδειγμα), την αρμόδια ΔΑΟΚ της Π.Ε. για την έναρξη λειτουργίας των κέντρων αυτών.
Η Δ.Α.Ο.Κ. υποχρεούται να χορηγήσει για κάθε κέντρο συγκέντρωσης έναν μοναδιαίο κωδικό, τον οποίο το κέντρο υποχρεούται να αναγράφει σε κάθε επίσημο παραστατικό που εκδίδει. Ο κωδικός αριθμός θα εμπεριέχει τα δύο πρώτα γράμματα της Περιφερειακής Ενότητας, τον αύξοντα αριθμό του κέντρου και την ημερομηνία έκδοσης του, όπως πχ. ΗΜ/01/18-07-14.
Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις υποχρεούνται να παραλαμβάνουν προϊόν από κέντρα συγκέντρωσης στα οποία τους έχει χορηγηθεί κωδικός από την αρμόδια Δ.Α.Ο.Κ.
Οι Δ.Α.Ο.Κ. υποχρεούνται να τηρούν μητρώο των λειτουργούντων στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα, κέντρων συγκέντρωσης, το οποίο κοινοποιούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. καθώς και στο ΥπΑΑΤ, Δ/νση Μ.Τ.&Π.Ε.
Τα λειτουργούντα κέντρα συγκέντρωσης προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη διακίνηση των συμπύρηνων ροδάκινων, καθώς και η ποιοτική και ποσοτική παραλαβή τους, οφείλουν να πληρούν τουλάχιστον τους κάτωθι όρους λειτουργίας:

ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.