Υλικά:
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος KRETORE (ή όποια προτιμάτε, αλλά αν πάρετε άλλη κρέμα γάλακτος θα προσθέσετε όταν φουσκώσει 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη) χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση:
1. Χτυπάτε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Αναμειγνύετε απαλά με το γιαούρτι.
2. Στρώνετε μια σειρά μπισκότων σε αποσπώμενη φόρμα ή πλαστικό δοχείο και από πάνω απλώνετε το μισό μείγμα σαντιγί -γιαούρτι.
3. Βάζετε άλλη μια στρώση μπισκότων με τον ίδιο τρόπο όπως της βάσης, ώστε να δημιουργηθούν σάντουιτς και απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα σαντιγί-γιαούρτι από πάνω.
4. Το βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα και έτοιμο!!
2. Στρώνετε μια σειρά μπισκότων σε αποσπώμενη φόρμα ή πλαστικό δοχείο και από πάνω απλώνετε το μισό μείγμα σαντιγί -γιαούρτι.
3. Βάζετε άλλη μια στρώση μπισκότων με τον ίδιο τρόπο όπως της βάσης, ώστε να δημιουργηθούν σάντουιτς και απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα σαντιγί-γιαούρτι από πάνω.
4. Το βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα και έτοιμο!!
Tip: Για να μη βαριέστε με την ίδια διακόσμηση στο γλυκό το αφήνετε λευκό και κάθε φορά που το κόβετε το στολίζετε διαφορετικά:
1) Με μαρμελάδα βερίκοκο: http://epaggelmagynaika.gr/marmelada-verikoko/
2) Με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο: http://epaggelmagynaika.gr/glyko-kerasi/,http://epaggelmagynaika.gr/glyko-koutaliou-vissino-kai-vissinada/
3) τρούφα, πουράκια, τριμμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς…. και ό,τι τραβάει η όρεξή σας!!
1) Με μαρμελάδα βερίκοκο: http://epaggelmagynaika.gr/marmelada-verikoko/
2) Με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο: http://epaggelmagynaika.gr/glyko-kerasi/,http://epaggelmagynaika.gr/glyko-koutaliou-vissino-kai-vissinada/
3) τρούφα, πουράκια, τριμμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς…. και ό,τι τραβάει η όρεξή σας!!
Καλή επιτυχία!!
Ανδριάνα
http://epaggelmagynaika.gr/glyko-psygeiou-me-3-ylika/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ