Σημαντικά Νέα

Κακοδιαχείριση και σπατάλη των χρημάτων της Ε.Π.Σ. Πέλλας την τετραετία 2010 – 14, κατήγγειλε η νέα διοίκηση της!

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου του νέου Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πέλλας και πιο συγκεκριμένα του Προέδρου της Στέλιου Αντωνίου και του Αν. Προέδρου Μίμη Πανίδη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε γνωστό ξενοδοχείο της Έδεσσας.
Η συνέντευξη έβγαλε πολλές ειδήσεις, κυρίως βέβαια για την οικονομική κατάσταση του ταμείου τη Ε.Π.Σ. Πέλλας,  και οι οποίες σίγουρα θα προκαλέσουν για αρκετό καιρό συζητήσεις στα ποδοσφαιρικά στέκια του νομού, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει αντίδραση και τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Ε.Π.Σ. Άλκη Νουσηκύρου !

Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Στέλιος Αντωνίου ο οποίος περιέγραψε με δραματικό τρόπο τα οικονομικά της Ένωσης γεγονός που έχει αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία της, μέσα μάλιστα σ΄ ένα γενικότερο δυσχερές κλίμα που περνάει η χώρα μας.
΄΄Δεν έχουμε πρόθεση να αντιπαρατεθούμε και να αντιδικήσουμε με κανένα από την προηγούμενη διοίκηση σε προσωπικό επίπεδο. Δεν μπορούμε όμως να μην ενημερώσουμε τον φίλαθλος κόσμο και τα σωματεία, για την οικονομική διαχείριση των δικών τους χρημάτων την προηγούμενη 4 ετία και πως τελικά φτάσαμε στην δυσμενή εικόνα των οικονομικών της Ε.Π.Σ. Πέλλας, ΄΄ τόνισε ο κ. Αντωνίου.
΄΄Με 81.000 ευρώ παραδόθηκε το 2010 το ταμείο της η Ε.Π.Σ. Πέλλας επί προεδρίας Ιορδάνη Τσότσου στην διοίκηση του Άλκη Νουσηκύρου, ενώ σήμερα, στις 12/3/2014 ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της διοίκησης Αντωνίου, το έλλειμμα της Ε.Π.Σ. ανήρχετο στο ποσό των 54.820 ευρώ. Δηλαδή ένα άνοιγμα 136.000 ευρώ μέσα σε 4 χρόνια΄΄ !
Μεγάλη πληγή για τα οικονομικά της Ε.Π.Σ. Πέλλας, σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Αντωνίου αποτέλεσαν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις της Καλλίπολης τις οποίες οι Ε.Π.Σ. επινοικίασε με 15.000 ευρώ από τον προηγούμενο κάτοχό τους κ.κ. Βοιτσίδη – Μήνου υπεύθυνους της Ακαδημίας Πέλλας, και οι οποίοι είχαν παραχωρητήριο μέχρι το 2015 από τον πρώην Δήμο Μένιηδος και σήμερα Δήμο Σκύδρας.
Βέβαια ερευνώντας το θέμα διαπιστώσαμε ότι τα 15.000 ευρώ δεν αφορούν ενοικίαση των εγκαταστάσεων, αφού ήταν δωρεάν παραχωρημένες από τον Δήμο Μενιήδος, αλλά αφορούν αποζημίωση των κ.κ. Βοιτσίδη – Μήνου για το κόστος των εργασιών διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων που είχαν γίνει επί των ημερών τους, όταν τις πήραν από τον Δήμο Μενιήδος.
Πέρα όμως από το ποσό αυτό, άλλα 39.815 ευρώ ξοδεύτηκαν για την περαιτέρω βελτίωση των εγκαταστάσεων από το 2010 και μετά, ουσιαστικά στα πρώτα δύο χρόνια τις θητείας της διοίκησης Νουσηκύρου, ενώ σήμερα πλέον οι εγκαταστάσεις ενώ είναι ακόμα στην δικαιοδοσία της Ε.Π.Σ. Πέλλας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, εγκατελειμένες, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά και αρνητικά σχόλια για την κατάσταση που αντικρίζει κανείς στηνΚαλλίπολη. Βέβαια η προηγούμενη διοίκηση της Ε.Π.Σ. είχε την προφορική υπόσχεση της τότε διοίκησης της Ε.Π.Ο. ότι θα αναλάμβανε εξολοκλήρου τα έξοδα που έγιναν για την διαμόρφωση του αθλητικού κέντρου, κάτι βέβαια που δεν έγινε ποτέ !
Αναρωτήθηκε λοιπόν ο κ. Αντωνίου για ποιο λόγο δαπανήθηκαν όλ΄ αυτά τα ποσά για τις εγκαταστάσεις της Καλλίπολης αφού στην τελική δεν αποτελούν περιουσία της Ε.Π.Σ. και αφέθηκαν τελικά στην τύχη τους.
Ένα άλλο κομμάτι που κόστισε αρκετά λεφτά στο ταμείο της Ε.Π.Σ. Πέλλας ήταν οι νομικές διαμάχες με τον πρώην πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Ιορδάνη Τσώτσο ο οποίος είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης Νουσηκύρου, μία διαμάχη που κράτησε σχεδόν 4 χρόνια και δαπανήθηκαν εκ μέρους της Ε.Π.Σ. γύρω στις 32.000 ευρώ για δικηγόρους.
Ολοκληρώνοντας την δική του τοποθέτηση ο κ. Αντωνίου μίλησε για τους τρεις πρώτους μήνες της διοίκησης του για την οποία είπε ότι έχει μειώσει μία σειρά από πάγια έξοδα όπως τα τηλέφωνα, το κόστος των επισκέψεων στην Αθήνα, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε σχολή διαιτησίας, βγάζοντας 18 νέους διαιτητές με μόλις 180 ευρώ κόστος για την Ε.Π.Σ. ενώ στο ταμείο μπήκαν 900 ευρώ από τα παράβολά των υποψήφιων διαιτητών.
Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στην Αθήνα όπου έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. για τα προβλήματα που έχει η Ε.Π.Σ. ενώ ανακοίνωσε την επιχορήγηση της Ε.Π.Σ. Πέλλας με το ποσό των 42.000 ευρώ για λογαριασμό των σωματείων. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σωματεία της Α1 κατηγορίας θα πάρουν από 600 ευρώ και αυτά της Α΄ κατηγορίας από 500 ευρώ. Η επιχορήγηση αυτή είναι η πρώτη ουσιαστικά από το 2010.
Επίσης εξήγγειλε την υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων για ελάφρυνση των σωματείων, καταρχήν με μείωση της δήλωσης συμμετοχής στο κύπελλο κατά 50 ευρώ, από 150 ευρώ που ήταν, η παραμονή της δήλωσης συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Α1 κατηγορίας στα 250 ευρώ, εξασφαλίζοντας όμως κατόπιν συνεννοήσεις με την επιτροπή διαιτησίας για την δωρεάν μιας διαιτησίας εκ μέρους των διαιτητών στην έναρξη των νέων πρωταθλημάτων, ενώ μηδενικό κόστος θα έχει η έκδοση των νέων δελτίων για το παιδικό πρωτάθλημα, ενώ αυτά κόστιζαν 5 ευρώ έκαστος.
΄΄Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να ελαφρύνουμε τα σωματεία προσπαθώντας να βρεθούν π.χ. χορηγοί μία προσπάθεια που γίνετε και σε επίπεδο Ε.Π.Ο. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου΄΄, τόνισε ο κ. Αντωνίου. ΄΄Επίσης θα τροποποιηθεί το καταστατικό της Ε.Π.Σ. εναρμονισμένο με αυτό της Ε.Π.Ο. λαμβάνοντας όμως υπόψη και τις προτάσεις των σωματείων, μετά από Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον΄΄.
Μίλησε τέλος για την αλλαγή του τρόπου των play off ιδιαίτερα αυτών για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α1 κατηγορίας με στόχο την μείωση των αγώνων, βοηθώντας έτσι τον πρωταθλητή της Ε.Π.Σ. στους επόμενους αγώνες μπαράζ που έχει να δώσει με τους πρωταθλητές άλλων Ε.Π.Σ.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αν. προέδρου και υπεύθυνος για τον οικονομικό έλεγχο Μίμης Πανίδης, ο οποίος μίλησε καθαρά για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση των χρημάτων της Ε.Π.Σ. και ζήτησε να αποδοθούν κάποια στιγμή οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή.
Στην αναφορά του για τα οικονομικά της Ε.Π.Σ. από τον κ. Πανίδη, αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές ορισμένων ποσών, όπως η τιμολόγηση με το ποσό των 9.309 ευρώ από κατάστημα του νομού για αγορά διαιτητικών στολών αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πραγματοποιήθηκε η αγορά, ενώ δεν υπάρχου πουθενά τα οικονομικά στοιχεία από τον χορό που διοργάνωσε η επιτροπή διαιτησίας.
Από τα ποσά της δικαστικής διαμάχης της Ε.Π.Σ. Πέλλας με τον κ. Τσότσο αίσθηση προκαλεί η αποζημίωση με το ποσό των 10.993 ευρώ του πρώην προέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Γκαγκάτση.
Επίσης εμφανίζονται ως δαπάνες για λογαριασμό της επιτροπής διαιτησίας ποσό των 30.000 ευρώ μεγάλο ποσό εξ αυτού αφορά δημόσιες σχέσεις και τραπέζια, ενώ παράλληλα εμφανίζετε σήμερα να υπάρχει και χρέος 5.858 ευρώ προς τους παρατηρητές διαιτησίας.
Οφειλές όμως υπάρχουν και προς το προσωπικό της Ε.Π.Σ. για την μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές τους εισφορές και αυτές ανέρχονται στις 16.726 ευρώ, ενώ ποσό 8.780 ευρώ οφείλονται στον προπονητή των μεικτών της Ε.Π.Σ. 
Τα ποσά όμως που θα προκαλέσουν σίγουρα τις αντιδράσεις των σωματείων της Ε.Π.Σ. είναι η χρηματοδότηση (!!!) της Π.Α.Ε. Αναγέννησης με το ποσό των 7.000 ευρώ το 2011 με την άνοδό της στην football league, χωρίς βέβαια να έχει επιστραφεί το ποσό αυτό ποτέ στα ταμεία της Ε.Π.Σ. Πέλλας, ενώ υπάρχουν και δύο χρυσές κάρτες διαρκείας της ίδιας χρονιάς που χρεώθηκαν στην Ε.Π.Σ. με κόστος 1.000 ευρώ έκαστης.
Τέλος εμφανίζεται η εκταμίευση από τα ταμεία της Ε.Π.Σ. Πέλλας του ποσού των 1.300 ευρώ που δόθηκε στο σωματείο ΑΓΡΑΣ, καθώς και του ποσού των 2.800 ευρώ στον ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ.

γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου



πηγη:  http://www.meapopsi.gr/2014/07/2010-14.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.