Σημαντικά Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Το κλείσιμο της Βουλής υπονομεύει τη Δημοκρατία

Εντονη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει αιφνιδιαστικά και νωρίτερα τη Βουλή.


Τόσο ο Π. Λαφαζάνης όσο και η Ζ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «υπονόμευση της Δημοκρατίας». Παράλληλα υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να μην συζητηθεί σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή η υπόθεση Μπαλτάκου. 

Επίσης στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για πανικό της κυβέρνησης καθώς μέσω των θερινών τμημάτων θα μπορέσουν να ελέγξουν καλύτερα τις κρίσιμες ψηφοφορίες που αφορούν τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση. 

«Ένα τέτοιο κλείσιμο θα πάει στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως το σχέδιο νόμου «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας», πράγμα απαράδεκτο και δεν θα επιτρέψει να συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στην Ολομέλεια της Βουλής εκκρεμμούσες άρσεις ασυλίας»δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης. 

Από τα βέλη της Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν ξέφυγε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Το διάταγμα συνιστά σύμπραξη των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων, Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού, στην υπονόμευση της ίδιας της Δημοκρατίας, στην παρεμπόδιση απονομής της Δικαιοσύνης και στην φαλκίδευση της Διαφάνειας στη λειτουργία του Κράτους».

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αλλά και με τον επικείμενο ανασχηματισμό η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την ήττα στις ευρωεκλογές. 

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου χρησιμοποιεί τον ανασχηματισμό ως πρόσχημα ότι έλαβε το μήνυμα της ευρωκάλπης. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αλλάζουν οι υπουργοί για να εφαρμόσουν την ίδια ακριβώς πολιτική». 

Παράλληλα πηγές της Κουμουνδούρου επαναλαμβάνουν πως η μόνη λύση είναι οι εκλογές. «Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής παρά την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία που σαφώς την καταδίκασε δεν είναι παρά εμβάθυνση της αντιδημοκρατικής εκτροπής που η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν δίστασαν να προωθήσουν προκειμένου να εφαρμόσουν την αντικοινωνική πολιτική τους».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.