Σημαντικά Νέα

Δημοκρατικά πράγματα: Ψάχνουν τρόπους να κλείσουν μέσα το Φάραντζ

Ο αρχηγός του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο για παραβίαση της νομοθεσίας περί εκλογικής
χρηματοδότησης. 

Σύμφωνα με όσα προσπαθούν να του προσάψουν, «ξέχασε» να δηλώσει 205.000 στερλίνες από δωρεές την προηγούμενη δεκαετία, συμπεριλαμβανομένου κι ενός τοπικού γραφείου, το οποίο του είχε παραχωρήσει χωρίς ενοίκιο ο υποστηρικτής του κόμματος, Τζον Λόνγκχερστ. 

Η καθυστερημένη δήλωση των δωρεών του κ. Λόνγκχερστ το 2001 μπορεί να επιφέρει πρόστιμο 20.000 λιρών, ακόμα και φυλάκιση 12 μηνών για τον αρχηγό του UKIP.
Το τοπικό γραφείο του κ. Φάρατζ είχε ελεγχθεί και νωρίτερα μέσα στο χρόνο για έξοδα ύψους 17.000 λιρών, όπου δεν περιλαμβάνονταν νοίκι, μισθοδοσία προσωπικού, εξοπλισμός και τηλεφωνικοί λογαριασμοί. 

Ο κ. Φάρατζ αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε λανθασμένα τη βουλευτική αποζημίωση του και ισχυρίσθηκε ότι μεγάλο μέρος των εξόδων αφορούσε την ηλεκτροδότηση του γραφείου. Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία ο κ. Φάρατζ έπρεπε να δηλώσει στην εκλογική επιτροπή τις δωρεές εντός 30 ημερών από την ημέρα που τις έλαβε.

/www.hellas-now.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.