Σημαντικά Νέα

Η Πάβλοβα είναι ένα πολύ εύκολο γλυκό

Υπάρχουν δύο μυστικά που πρέπει να ακολουθείσετε, αν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο. Κατά τα άλλα είναι πανεύκολο. Πρώτα απ’ όλα, απαγορεύεται αυστηρά να ανοίξετε την
πόρτα του φούρνου καθόσον ψήνεται, αλλά και αφού ψηθεί, πρέπει να περιμένετε ώρες, μέχρι να κρυώσει εντελώς, πριν την εκθέσετε στο περιβάλλον. Έτσι δε θα σας «κάτσει» ούτε θα «ραγίσει». Το άλλο που χρειάζεται να κάνετε απαραίτητα, είναι να χρησιμοποιείστε αυγά που έχουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Απλά δεν είναι; Ακολουθείστε τα και δείτε την Παύλοβα να σας βγάζει ασπροπρόσωπες/ους.
Υλικά
4 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
μια πρέζα αλάτι
1¼ φλ. ζάχαρη
2 κ.τ. κορνφλάουρ
1 κ.τ. ξίδι λευκού κρασιού
λίγες σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας
και για να την τελειώσετε μπόλικη κρέμα γάλακτος και όποιο φρούτο σας αρέσει
Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 140° (με αέρα).
 
Screen Shot 2014-06-17 at 21.14.35Χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται πρώτα αφρισμένα και μετά να γυαλίζουν.
Screen Shot 2014-06-17 at 21.14.49Αρχίστε να προσθέτετε τη ζάχαρη, λίγες κουταλιές κάθε φορά μέχρι να γίνει η μαρέγκα σκληρή και πολύ γυαλιστερή.
Προσθέστε το κορνφλάουρ, το ξίδι και τη βανίλια και διπλώστε τα ευγενικά με μια σπάτουλα.
Screen Shot 2014-06-17 at 21.14.18
Απλώστε τη μαρέγκα σε μια λαδόκολλα μέσα σ’ ένα ταψί, διαμέτρου 20cm και φτιάξτε έναν κανονικό και ομοιόμορφο δίσκο.
Βάλτε την στο φούρνο, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 110° και ψήστε την για 75 λεπτά.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σβήστε το φούρνο και χωρίς ν’ ανοίξετε την πόρτα του, αφήστε την να κρυώσει εντελώς. Μπορεί να χρειαστούν 2-3 ώρες.
Φτιάξτε μετά την Παύλοβα, αναποδογυρίζοντας το δίσκο της μαρέγκας και βάζοντας πάνω του μπόλικη σαντιγύ και τα αγαπημένα σας φρούτα εποχής.
Yiannis Kazazis

About the author: Yiannis Kazazis

Ένας ευγενής άνθρωπος του κόσμου με πολύπλευρη γνώση πολλών διαφορετικών θεμάτων. Οικονομικά, επιχειρήσεις, γαστρονομία, διεθνής αμπελώνας, ταξίδια, καλές τέχνες, αντίκες, λογοτεχνία, φιλοσοφία και, πάνω απ’ όλα, ανθρωπιά. Γιατί η καλή ζωή είναι αποτέλεσμα σωστής και ισορροπημένης διατροφής σώματος και νου.



http://spoons.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.