Σημαντικά Νέα

Κραυγή αγωνίας των κατοίκων σε Κρούσια και Πάϊκο του νομού Κιλκίς

Ελλάδα Οι εργασίες για την εξόρυξη μικτών θειούχων μεταλλευμάτων συνεχίζονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.   Κραυγή αγωνίας των κατοίκων σε Κρούσια και Πάϊκο του νομού
Κιλκίς για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν οι εργασίες για την δημιουργία εργοστασίου εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.

Το περασμένο Νοέμβριο, μετά από δύο αναβολές, συζητήθηκε στο αρμόδιο για τέτοιες υποθέσεις Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η αίτηση των φορέων και κατοίκων του Κιλκίς για ακύρωση του διαγωνισμού έρευνας και εκμετάλλευσης χρυσού στα Κρούσια Κιλκίς.

Στη συζήτηση παρέστησαν κάτοικοι και εκπρόσωποι από το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο, ο Δήμος Κιλκίς με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Αναστασιάδη και οι βουλευτές Κιλκίς, Γεώργιος Γεωργαντάς και Ειρήνη Αγαθοπούλου, ενώ ο βουλευτής Θόδωρος Παραστατίδης ζήτησε να μεταφερθεί η συμπαράστασή του, καθώς δεν ήταν δυνατόν να παραστεί. Σημειώνεται ότι στη συζήτηση δεν παρενέβη η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, στην οποία και έχει κατακυρωθεί ο διαγωνισμός. 

Η επιχειρηματολογία του δικηγόρου του ΥΠΕΚΑ, μόνο ως τραγελαφική μπορεί να χαρακτηριστεί:

"Οι αντιρρήσεις της κοινωνίας του Κιλκίς είναι μεν κατανοητές και δικαιολογημένες, αλλά ανήκουν χρονικά στο μέλλον, όταν θα έχει υπογραφεί σύμβαση με την εταιρεία"!

"Όλοι οι ούτως ή άλλως υπαρκτοί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι θα αντιμετωπιστούν επαρκώς με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.)"!
 
Μέχρι και σήμερα είναι υποχρεωτική, σε τέτοιες περιπτώσεις, η υποβολή Μ.Π.Ε. από τις εταιρείες, αλλά ήδη συζητείται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές κυβερνητική πρόταση ώστε στο μέλλον η υποβολή Μ.Π.Ε. από τις εταιρείες να μην είναι υποχρεωτική για την έναρξη των εργασιών, στα πλαίσια ενός «φιλικού προς την επιχειρηματικότητα» καθεστώτος αδειοδοτήσεων. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει παραπεμφθεί προς εξέταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα οι εργασίες για την εξόρυξη μικτών θειούχων μεταλλευμάτων συνεχίζονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Φωτογραφίες από το δάσος πριν και μετά την έναρξη των εργασιών.

Ο φωτογράφος, φυσιολάτρης και δρομέας για πολλά χρόνια στην περιοχή, σχολίασε:
"έτρεχα και έκλαιγα".

ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ


ΣΗΜΕΡΑ










stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.