Σημαντικά Νέα

Έναρξη συγκομιδής με 50 λεπτά για το βερίκοκο Μπεμπέκου

Ξεκίνησε την Πέμπτη 12 Ιουνίου η συγκομιδή των βιομηχανικών βερίκοκων της ποικιλίας Μπεμπέκου στην Κορινθία με τις τιμές παραγωγού να κλειδώνουν στα 50
λεπτά το κιλό, καθώς η παραγωγή στην Πελοπόννησο εμφανίζεται μειωμένη κατά 50% σε σύγκριση με μια φυσιολογική χρονιά.
Η αντίστοιχη τιμή για την ποικιλία Μπεμπέκου πέρυσι δεν ξεπερνούσε τα επίπεδα των 28-35 λεπτών το κιλό.Η αντίστοιχη τιμή για την ποικιλία Μπεμπέκου πέρυσι δεν ξεπερνούσε τα επίπεδα των 28-35 λεπτών το κιλό.
Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι τα αποθέματα των βιομηχανιών έχουν εξαντληθεί, αφού και πέρυσι η ελληνική παραγωγή ήταν μειωμένη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των αγοραστών και η τιμή να ενισχυθεί. Η τιμή αυτή αφορά τη συγκομιδή της όψιμης ποικιλίας Μπεμπέκου που αντιπροσωπεύει τον κύριο όγκο της παραγωγής και είναι σημαντικά υψηλότερη από τα περσινά επίπεδα των 28-35 λεπτών το κιλό.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Βασιλείου Κορινθίας Δημήτρη Κατσίγιαννη, το προϊόν θα παραδοθεί στη μεταποιητική βιομηχανία ΕΛΒΑΚ με έδρα την Λάρισα.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για την αγορά του βιομηχανικού και επιτραπέζιου βερίκοκου στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.