Σημαντικά Νέα

Λβιβ: Νεοναζί επιτέθηκαν στην παρέλαση των βετεράνων για την επέτειο της νίκης στον Β' ΠΠ [vid]

Στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας η σημερινή επέτειος της νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αμαυρώθηκε από επιθέσεις νεοναζί εναντίον των πατριωτών Ουκρανών της πόλης.
 
Συγκεκριμένα, ομάδες νεοναζί επιτέθηκαν στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την παρέλαση των βετεράνων της πόλης, όσο και στην ίδια την πομπή των βετεράνων που πολέμησαν στην αντίσταση κατά των Γερμανών και των ουκρανικών SS που είχαν συγκροτηθεί από Ουκρανούς ναζί και συνεργάζονταν με το Χίτλερ.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Λβιβ, πόλη σύμβολο της ναζιστικής θηριωδίας κατά τον Β’ ΠΠ, με τα γνωστά «πογκρόμ της Λβιβ» κατά των Εβραίων, είναι μεγάλη πόλη στο δυτικό άκρο της Ουκρανίας.
 
Κυριαρχείται από καθολικούς Ουκρανούς, πολωνικής και γερμανικής καταγωγής που ανάγεται στον 18ο αιώνα. Στη Λβιβ επίσης υπάρχουν ορθόδοξοι Ουκρανοί, αλλά και μία μεγάλη και ακμάζουσα εβραϊκή κοινότητα.
 
Κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, τους προηγούμενους μήνες, οι νεοναζί της Λβιβ φανήκαν ιδιαίτερα δραστήριοι, διοργανώνοντας βίαιες πορείες στην πόλη και γκρεμίζοντας όποιο… άγαλμα του Λένιν έβρισκαν μπροστά τους.
 
 
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.