Σημαντικά Νέα

Από τη Θεσσαλονίκη το πρώτο tour 172 ιστορικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

της Έλσας Κυμουρτζή

Συνολικά 172 αυτοκίνητα «αντίκες», συμμετέχουν στο περίφημο Tour Amical, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ξεκινάει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη.


Χθες το βράδυ το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης γέμισε με αυτοκίνητα αντίκες, τα οποία έφθασαν οδικώς με 22 νταλίκες από χώρες όπως το Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία.Εξάλλου, σήμερα το πρωί καταφθάνουν με δύο πτήσεις τσάρτερ περισσότεροι από 300 οδηγοί και συνοδηγοί.

Τα ιστορικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν στις 12:00 από το αεροδρόμιο Μακεδονία προκειμένου να κάνουν το γύρο της Ελλάδας.

«Τα αυτοκίνητα θα περάσουν από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως, Μετέωρα, Δελφούς, Ολυμπία, Βόλο  ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην στο Παναθηναϊκό στάδιο, στις 10 Μαΐου και από εκεί θα ξαναεπιστρέψουν στις 14 Μαΐου στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να αποχωρήσουν» διευκρίνισε στη Voria.gr ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Μακεδονία, Αχιλλέας Τοπούζας.

Το Tour Amical είναι μια περιηγητική «σύναξη» ιδιοκτητών ιστορικών αυτοκινήτων, που ξεκίνησε το 2001, διοργανώνεται κάθε χρόνο και σήμερα αποτελεί μια διεθνή εκδήλωση ύψιστης σημασίας και μεγάλου αυτοκινητιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Η διοργάνωση στην Ελλάδα συντονίζεται από τον Manu Stappaerts σε συνεργασία με τους ΟΤΑ, το υπουργείο Τουρισμού, και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (αερολιμενικός έλεγχος) του Μακεδονία, με την συνδρομή της αστυνομικής διεύθυνσης του αεροδρομίου.


voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.