Σημαντικά Νέα

ΒΙΝΤΕΟ: ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ MI-24 ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΝΕΚΡΩΝ....!!

Σε πλήρη αποδιοργάνωση αλλά και σύγχυση στο επίπεδο της διοίκησης και του ελέγχου βρίσκονται οι ουκρανικές δυνάμεις σε σημείο που να πραγματοποιούν φίλια πλήγματα.
Ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε από βίντεο το οποίο τράβηξε ένας εκ των Ουκρανών στρατιωτών ο οποίος βρισκόταν στην ομάδα που δέχθηκε επίθεση από δύο ουκρανικά επιθετικά ελικόπτερα   Mil Mi-24 το οποίο άνοιξε πυρ εναντίον των στρατιωτών με αποτέλεσμα αδιευκρίνιστο ακόμη αριθμό νεκρών.
Το αιματηρό συμβάν έγινε στην περιοχή του Ντόνετσκ και πιο συγκεκριμένα κοντά στην πόλη Volnovakha. Αρχικά μια ομάδα στρατιωτών μαζί με δύο άτομα τα οποία φορούν πολιτικά βρίσκονται κοντά  σε ένα στρατιωτικό φορτηγό.
Από την άλλη πλευρά στο ξέφωτο στις παρυφές ενός δάσους δύο μικρά βαν βρίσκονται στις φλόγες ενώ ακούγονται σποραδικά πυρά πιθανό από σφαίρες που σκάνε εξαιτίας της φωτιάς. Στη συνέχεια μια έκρηξη σημειώνεται και οι στρατιώτες αναρωτιούνται εάν πρέπει να αποχωρήσουν από την περιοχή ή όχι.
Ξαφνικά όμως εμφανίζονται δύο ουκρανικά επιθετικά ελικόπτερα ανοίγοντας πυρ και πετώντας σε χαμηλό ύψος πάνω από την περιοχή. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται με απανωτά περάσματα των ελικοπτέρων  σε σημείο που κάνει τους στρατιώτες να αναρωτηθούν: «Μα τι κάνουν; Είναι δικοί μας;» για να απαντήσει ένας άλλος «ποιος άλλος μπορεί να είναι».
Η ομάδα των στρατιωτών φεύγει από την περιοχή σχεδόν τρέχοντας ενώ ο στρατιώτης που τραβά το βίντεο τους ακολουθεί βρίζοντας αλλά και κάνοντας την προσευχή του ταυτόχρονα.
Λίγες στιγμές αργότερα ο ίδιος άνδρας φτάνει σε ένα σημείο που βρίσκεται ένας άλλος στρατιωτικός που μιλά στο κινητό τηλέφωνο.
«Ποιοι είναι αυτοί που μας πυροβολούν; Υπάρχουν πολίτες και δικοί μας άνδρες εκεί. Μπορείς να μιλήσεις με τα ελικόπτερα του Στρατού. Τι στο διάολο γίνεται;» τον ρωτά.
«Δύο Mi-24 και ένα Mi-8 είναι στην περιοχή. Πετούν πάνω από το σημείο ελέγχου μας και μας πυροβολούν. Υπάρχουν πολλά πτώματα εκεί. Προσπαθούσαμε να σβήσουμε τη φωτιά σε ένα BMP και νομίζαμε ότι το Mi-8 ερχόταν για να πάρει τους νεκρούς αλλά τελικά άρχισε να μας πυροβολεί και αυτό».
Την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η επίθεση (Τρίτη) οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν μεγάλη επιχείρηση εναντίον των τοπικών δυνάμεων αυτοάμυνας με στόχο να εμποδίσουν τους ρωσόφωνους από το να καταλάβουν στρατιωτικό υλικό το οποίο είχαν αφήσει πίσω τους οι ουκρανικές δυνάμεις.
Το βίντεο αναρτήθηκε στο you tube την Τρίτη αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση νυκτερινής επίθεσης σε σημείο ελέγχου κοντά στην πόλη Volnovakha.
Ακόμη όμως και αυτή η επίθεση υπάρχει το ενδεχόμενο να ήταν μια άλλη περίπτωση φίλιου πλήγματος κατά την οποία μια μονάδα Ουκρανών επιτέθηκε κατά λάθος σε μια άλλη. Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν συνολικά 16 Ουκρανοί και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σοβαρά.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.