Σημαντικά Νέα

Guardian: Ποιοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή και γιατί!

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΡΟΥΧΩΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΕΓΚΛΕΖΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!!!

Ο Guardian με άρθρο του περιγράφει την αλλαγή προφίλ που, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιχειρεί να κάνει η Χρυσή Αυγή.

Το άρθρο που φέρει τον τίτλο «Η Χρυσή Αυγή βγάζει τις μπότες και φοράει κοστούμια» ....      ...Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να μαλακώνει την εικόνα της και να μετριάζει τη ρητορική του πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές της Κυριακής».
Στη συνέχεια αναφέρει ότι «αντικαθιστώντας τις μπότες με κουστούμια, το κόμμα προσπαθεί να εξωραΐσει την απειλητική περσόνα του» σε μια προσπάθεια να «διευρύνει την απήχησή του».
Η εφημερίδα προσθέτει ότι ανάμεσα στους 42 υποψηφίους υπάρχουν καθηγητές πανεπιστημίου, δικηγόροι, χειρουργοί, επιχειρηματίες και ένας πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ.
Ο Guardian στη συνέχεια φιλοξενεί την άποψη του Γιώργου Κύρτσου ο οποίος δήλωσε: «Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε μια νέα φάση, λόγω της συνεχιζόμενης κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα. Με τη μεσαία τάξη να είναι αποφασισμένη να εκδικηθεί την κυβέρνηση για τις πολιτικές της που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου, η ακροδεξιά έχει κατανοήσει πως ο εκφοβισμός πλέον δεν είναι αναγκαίος».
Με αυτό τον τρόπο, η λογική των μαύρων ρούχων και των επιθέσεων στο δρόμο εκτοπίζεται στο παρελθόν, καθώς ήδη η ΧΑ κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πρωτοκλασάτα στελέχη της είναι προφυλακισμένα.
Όπως αναφέρει ο Guardian τα πρώτα αποτελέσματα από την αλλαγή στο προφίλ της Χρυσής Αυγήςφάνηκαν στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα όπου αναφέρει το 16.1% που έλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και στο Κολωνάκι, όπου έλαβε 13.7%.  Η εφημερίδα προσθέτει ότι δυναμική του κόμματος είναι αυξανόμενη και αυτό προκαλεί έκπληξη στους αναλυτές.
Στη συνέχεια η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις από πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή:
Ενός επιχειρηματία που δήλωσε: «Είναι μια ψήφος διαμαρτυρίας. Δεν είμαστε φασίστες ή ναζιστές, αλλά αυτό το σύστημα είναι εντελώς σάπιο, εντελώς διεφθαρμένο, που αφήνει τους μετανάστες να σκοτώνουν. Και επειδή γνωρίζουμε ότι το σύστημα μισεί τη Χρυσή Αυγή και χρησιμοποιεί τα πάντα που έχει στη διάθεσή της για την εξάλειψη της Χρυσής Αυγής, επειδή αυτή θέλει να χτυπήσει το σύστημα».
Και ενός νομικού συμβούλου που εργάζεται σε υπουργείο και είπε: «Αυτό που αισθάνομαι είναι οργή και η Χρυσή Αυγή είναι η απάντηση σε αυτό». Παραδέχεται ότι δεν έχει πει στους συναδέλφους του τις προθέσεις του, αλλά όπως λέει, «κοιτάξτε, είναι καλά παιδιά τώρα. Εάν μπουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορούν να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τις πολιτικές της λιτότητας, την εκμετάλλευση και την παγκοσμιοποίηση που μας έχει φέρει σε αυτό το χάος».
Ο Guardian προσθέτει ότι οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν την ανησυχία τους για την άνοδο της Χρυσής Αυγής και κλείνει το άρθρο με τα λόγια του Νίκου Μιχαλολιάκου του 2007, όταν είχε πει ότι η Χρυσή Αυγή θα χρησιμοποιήσει το πολιτικό σύστημα ως Δούρειος Ίππος για να το κατακτήσει.
guardian-xrusi-augi-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.