Σημαντικά Νέα

Der Spiegel: Ναζί είχαν φτιάξει «μυστικό στρατό» μετά τον πόλεμο

Αρχεία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται το «Der Spiegel» δείχνουν, σύμφωνα με το περιοδικό, πως ναζί αξιωματικοί συντηρούσαν, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μυστικό στρατό. 
 
Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει πως η δύναμη του στρατού είχε φτάσει τους 40.000 άνδρες, είχε καταρτιστεί πίσω από την πλάτη της επίσημης κυβένρησης, και στο στόχαστρό της θα έμπαινε ο εσωτερικός και εξωτερικός «κομμουνιστικός κίνδυνος».
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού την Κυριακή, αρχεία της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND δείχνουν ότι περίπου 2.000 αξιωματικοί της Βέρμαχτ και των SS συντηρούσαν από το 1949 έναν «εν υπνώσει» στρατό που έφτανε τα 40.000 μέλη. 
 
Η φερόμενη δύναμη τελούσε υπό τον μετέπειτα επιθεωρητή του Πεζικού Άλμπερτ Σνεντς και θα είχε, εάν αποφασιζόταν η ενεργοποίησή της, πρόσβαση σε όπλα από τις τακτικές δυνάμεις αστυνόμευσης της Δυτικής Γερμανίας, χάρη σε διασυνδέσεις της με το Υπουργείο Εσωτερικών.
 
Υποτίθεται επίσης ότι η δύναμη είχε «εξασφαλισμένα» οχήματα χάρη στις διασυνδέσεις της με επιχειρήσεις αλλά και είχε «μηχανισμό προστασίας», στο μικροσκόπιο του οποίου είχαν μπει πολιτικοί αριστερών φρονημάτων, μέχρι και υψηλόβαθμα στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).
  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.