Σημαντικά Νέα

Πρακτικές Οδηγίες για τις Εκλογές

Με αποκλειστικό στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποφυγή οποιασδήποτε μορφής περιττής ταλαιπωρίας ανακοινώνονται από τον Δήμο Έδεσσας
τα ακόλουθα που αφορούν στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 :
1) Στις εκλογές ψηφίζουν όλοι όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και την 31/12/1996.
2) Ψηφίζουμε με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου . Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο από τα παραπάνω ο πολίτης μπορεί να ψηφίσει με την άδεια οδήγησης , ή με βιβλιάριο υγείας Ελληνικού ασφαλιστικού φορέα σε ισχύ . Οι "κομμένες" ταυτότητες είναι αποδεκτές.
3) Όσοι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο ετεροδημοτών του Δήμου Έδεσσας ψηφίζουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στον Δήμο Έδεσσας μόνο στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 . Στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές ψηφίζουν ΜΟΝΟΝ στον Δήμο βασικής εγγραφής τους. Για παράδειγμα εάν κάποιος πολίτης είναι δημότης Δήμου του Νομού ΄Εβρου και είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο ετεροδημοτών του Δήμου Έδεσσας, στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 ψηφίζει στον Δήμο βασικής εγγραφής του ενώ στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 (εάν υπάρχει δεύτερος γύρος στον Δήμο ή την Περιφέρεια της βασικής εγγραφής του)  ψηφίζει και πάλι στον Δήμο βασικής εγγραφής του ενώ στις Ευρωεκλογές της ίδιας μέρας ψηφίζει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στον Δήμο Έδεσσας στους καταλόγους ετεροδημοτών του οποίου είναι γραμμένος . Παρακαλούνται οι πολίτες που είναι γραμμένοι στον κατάλογο ετεροδημοτών του Δήμου Έδεσσας να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Έδεσσας στα τηλέφωνα 2381350742 και 2381350743 την εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές για να ενημερωθούν σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ( αυτό επίσης μπορούν να το κάνουν εάν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση "Μάθε πού ψηφίζεις").
4) Οι πολίτες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι γραμμένοι στον Ειδικό Εκλογικό Κατάλογο του Δήμου Έδεσσας ψηφίζουν στις Δημοτικές Εκλογές και στις Ευρωεκλογές (όχι στις Περιφερειακές εκλογές ) και παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν το εκλογικό Τμήμα στο οποίο ψηφίζουν για να ενημερωθούν σχετικά .
5) Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε τα ακόλουθα : Οι εκλογές του Μαΐου 2014 είναι κατά γενική ομολογία οι πιο δύσκολες και περίπλοκες (από άποψη οργάνωσης και διαδικασιών) της μεταπολιτευτικής περιόδου ( διπλές εκλογές την πρώτη Κυριακή τριπλές την δεύτερη με ανάλογο αριθμό από κάλπες , εκλογικό υλικό κλπ) . Ειδικά για τον Δήμο Έδεσσας η δυσκολία αυτή αυξάνει λόγω της μεγάλης μείωσης του προσωπικού του  εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων , απαγόρευσης προσλήψεων , κατάργησης υπηρεσιών κλπ. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κάποια προβλήματα στην εκλογική διαδικασία τα οποία θα είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης αδυναμίας . Παρ' όλα αυτά ο Δήμος Έδεσσας με το μειωμένο προσωπικό που του έχει απομείνει θα καταβάλλει κάθε προσπάθειά ώστε τα προβλήματα αυτά να ελαχιστοποιηθούν ή να επιλυθούν κατά την διάρκεια της της εκλογικής διαδικασίας . Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε εκ των προτέρων να ζητήσουμε την ανθρώπινη κατανόηση για τα προβλήματα αυτά από τους πολίτες - δημότες του Δήμου μας , από τους δικαστικούς αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων , και από τους υποψηφίους . Οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμέινουν ανοικτές τα τριήμερα των Εκλογων για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων . ΄
Τα τηλέφωνα που θα μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για κάθε ζήτημα θα είναι 2381350742 και 2381350743.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.