Σημαντικά Νέα

Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ….

Η Eλβετική Δικαιοσύνη έκρινε πρόσφατα ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν αποτελεί μια εγκληματική χειρονομία αν αυτός δεν προσβλέπει “στο να προπαγανδίσει μια ιδεολογία ”
αλλά απλά ” εκφράζει μια προσωπική πεποίθηση” (AP). Ο αντιρατσιστικός νόμος του 1995 απαγόρευε την διάδοση ρατσιστικών συμβόλων στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση ρατσιστικών ιδεολογιών.(telegraph)

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της χώρας που εδρεύει στη Λωζάνη, ο χαιρετισμός “Sieg Heil” όταν πραγματοποιείται σε δημόσιο χώρο δεν αποτελεί “a priori” παράβαση.Κατά συνέπεια αν κατ΄αυτόν τον τρόπο κάποιος δηλώνει απλά τις προσωπικές του πεποιθήσεις χωρίς παράλληλα να θέλει να τις επιβάλει στους άλλους αυτό καθ΄αυτό το γεγονός δεν επιφέρει δικαστικές κυρώσεις.

Με αυτήν του την απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε προγενέστερη απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που είχε καταδικάσει έναν άνδρα γιατί πραγματοποίησε τον ναζιστικό χαιρετισμό σε μια συνάθροιση 150 ατόμων το 2010.

Ο φασιστικός χαιρετισμός επιτελείται με προτεταμένο το δεξί χέρι στα πρότυπα του ρωμαικού χαιρετισμού.Σήμα κατατεθέν των συλλαλητηρίων του ιταλικού φασισμού μετέπειτα υιοθετήθηκε από το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα των γερμανών εργατών (NSDAP) του Αδόλφου Χίτλερ.Έτσι ταυτίστηκε με το ναζισμό.Συχνά ορίζεται ως ναζιστικός ή χιτλερικός χαιρετισμός. Στη Γερμανία η χρήση του χαιρετισμού συνήθως συνοδεύεται από την ιαχή “Heil Hitler” (“Heil”στα γερμανικά είναι το ” χαίρε” δηλ.”Χαίρε Hitler” κατά το ρωμαικό Αve Kαίσαρ ή αλλοιώς “Τιμή στον Hitler” και κατ΄αυσίαν “Ζήτω Hitler”).

Ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απαγορευμένος στη Γερμανία ,την Αυστρία και την Τσεχία.Kάποιοι στρατευμένοι Γερμανοί Νεοναζί διαφοροποίησαν μερικές φορές τον χαιρετισμό ως προς την θέση των δακτύλων ώστε να μην εμπίπτουν σε νομικές τιμώρεις.
Στη Γαλλία ο φασιστικός χαιρετισμός δεν απαγορεύεται άμεσα σ΄αντίθεση με τα σύμβολα και τις χιτλερικές στολές που διώκονται.Σε περίπτωση όμως που κρίνεται ότι υποκινεί το ρατσιστικό μίσος ή αποτελεί χαρακτηριστικό εγκληματικής οργάνωσης δομεί αξιόποινη πράξη.

Στη Ρωσία ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι χαρακτηρισμένος ως ναζιστική προπαγάνδα και τιμωρείται με επιβολή προστίμου 500 με 1.000 ρούβλια (περίπου 20 ευρώ) ή με κράτηση 15 ημερών.( RIA Novosti 21/05/14)
Νεοναζιστική ομάδα στην Ελβετία
Νεοναζιστική ομάδα στην Ελβετία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.