Σημαντικά Νέα

Συνεχίζονται τα παραγωγικά προβλήματα στην Πέλλα λόγω του καιρού

Άστατος συνεχίζει να παραμένει ο καιρός στην Ελλάδα και οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα τους παραγωγούς και τις
καλλιέργειές τους.

Την ημέρα της πρωτομαγιάς ήταν ο νομός Πέλλας, ο οποίος επλήγη από τα φαινόμενα. Ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι παρατηρήθηκαν σε περιοχές όπως το Λουτροχώρι, τα Γιαννιτσά, η Κρύα Βρύση κ.α. προκαλώντας σημαντικές καταστροφές στις υπερπρώιμες ποικιλίες των κερασιών και σε άλλα πυρηνόκαρπα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ζημιές προκάλεσαν και οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών που είχαν σαν αποτέλεσμα το «σχίσιμο» των καρπών των κερασιών σε πολλά χωριά της Πέλλας. Ενδεικτικό της έντασης και του όγκου της βροχής είναι ότι στην περιοχή των Γιαννιτσών το ύψος της βροχής έφτασε τα 120 χιλιοστά μέσα σε μόλις 3 ημέρες.

Δεδομένου ότι οι παραπάνω καταστροφές έχουν έντονο τοπικό χαρακτήρα, δεν μπορούμε στο σημείο αυτό να κάνουμε εκτιμήσεις συνολικά για την παραγωγή των κερασιών ή άλλων καλλιεργειών στο νομό Πέλλας ή γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. 

Όταν έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την έκταση των ζημιών θα σας ενημερώσουμε μέσα από το froutonea.gr και τις σελίδες του περιοδικού.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.