Σημαντικά Νέα

ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ...

Eπεισόδια και δακρυγόνα έπεσαν σε φοιτητική διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Ερντογάν με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στο ορυχείο. Η τουρκική αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα
εναντίον εκατοντάδων φοιτητών που διαδήλωναν στην Αγκυρα κατά τουρκικής κυβέρνησης την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το δυστύχημα στο ορυχείο της Σόμα στη Δυτική Τουρκία, το οποίο έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρακωρύχους.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου, ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 238 και των τραυματιών τους 80.

Η ομάδα των 700 ως 800 διαδηλωτών ήθελε να πραγματοποιήσει πορεία από μια πανεπιστημιούπολη της Άγκυρας προς το υπουργείο Ενέργειας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Την ίδια στιγμή, σημαντικές ελλείψεις και εγκληματική αμέλεια ως προς τα μέτρα ασφαλείας στο μοιραίο ανθρακωρυχείο καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδικάτου των ανθρακωρύχων της Τουρκίας Ντεβ-Μαντέν, το οποίο ανήκει στη Συνομοσπονδία Προοδευτικών Συνδικάτων Εργαζομένων Τουρκίας, Ταϊφούν Γκιοργκούν. «Όσο τα ορυχεία ανήκαν στο κράτος σχεδόν κανένα ατύχημα δεν είχε συμβεί», ανέφερε. «Από τη στιγμή ιδιωτικοποιήθηκαν και δόθηκαν τα έργα σε εργολάβους στόχος ήταν η μείωση των εξόδων, ενώ οι κανόνες ασφαλείας τέθηκαν σε δεύτερη μοίρα».

Η φωτογραφία που απεικονίζει ένα φορτηγό φορτωμένο με φέρετρα καθ “οδόν προς τη Σόμα, την επαρχία Μανίσα της Τουρκίας, όπου περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο, δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας.


Στη Σόμα έφτασε ο Ερντογάν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας





Πηγή: Στο χάος βυθίζεται η Τουρκία με 238 νεκρούς -Ξέσπασαν επεισόδια, o Eρντογάν στον τόπο της καταστροφης [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψηhttp://www.iefimerida.gr/node/154795#ixzz31hSDwDEw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.