Σημαντικά Νέα

Να και ένα καλό νέο, η κυβέρνηση με τροπολογία κρατά ζωντανά τα Ναυπηγεία

Να και ένα καλό νέο από την κυβέρνηση, σήμερα σε τροπολογία που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Δικαιοσύνης Χ.
Αθανασίου τα Ναυπηγεία Σύρου εξαιρούνται από την υποχρέωση πληρωμής ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα σταματά κάθε δίωξη εναντίον των υπευθύνων για όλες τις ναυπηγικές επιχειρήσεις (Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου κ.α) για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών. 

Το επιχείρημα της κυβέρνησης που κατά τη γνώμη μας ήταν πολύ σωστό -αν θέλουμε να έχουμε σχέδια για εθνικά πλοία, να συζητάμε για εθνική αμυντική βιομηχανία ανάπτυξη και χτύπημα της ανεργίας- ήταν να στηριχθεί η ναυπηγική βιομηχανία. Σ΄ ότι έχει να κάνει με το Νεώριο Σύρου η τροπολογία αποτελεί φραγμό στις κατασχέσεις που απειλούσαν την επιχείρηση (βλέπε την πρωτοβουλία του ανεκδιήγητου Θεοχάρη). 

Η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την «καταπολέμηση της της παιδικής πορνογραφίας» δείχνει ότι αν θέλουν εκεί στην κυβέρνηση μπορούν να ελιχθούν σωστά αν το απαιτεί η περίσταση, ελπίζουμε να δούμε περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες... 

Έτσι η τροπολογία προβλέπει ότι κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας τα Ναυπηγεία Σύρου θα μπορούν να έχουν αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, υπό την προϋπόθεση ότι  κάθε μήνα θα εξοφλείται το 0,70% των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και τις 30 Απριλίου 2014 ενώ παράλληλα στο εφεξής θα καταβάλονται κανονικά οι εισφορές των περίπου 400 εργαζομένων των ναυπηγείων.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.