Σημαντικά Νέα

Μέχρι 6 Ιουνίου η παράταση που αναμένεται να δοθεί στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Με αγωνία περιμένουν όλο αυτό το διάστημα οι νέοι αγρότες την ανακοίνωση της ημερομηνίας παράτασης για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα νέων
αγροτών η (καταληκτική ημερομηνία 16 Μαΐου) μετά τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί με στην διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ. Αν και οι γεωπόνοι μελετητές ζητούν όλο αυτό το διάστημα παράταση ενός μήνα οι τελευταίες καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι δεν θα ξεπερνάει τις 21 ημέρες. Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές του ΥπΑΑΤ, η υπουργική απόφαση που αναμένεται να υπογράψει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης αναγράφει την 6η Ιουνίου ως καταληκτική ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση πάντως ακόμα και αυτό να αλλάξει οι ίδιες πηγές μας τονίζουν ότι η ημερομηνία δεν θα είναι πέραν της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου.
Όπως έχει ήδη γράψει ο ΑγροΤύπος, η καθυστέρηση στην έναρξη κατάθεσης των αιτήσεων ΟΣΔΕ δημιουργεί προβλήματα στην κατάθεση των αιτήσεων το πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Και αυτό γιατί η προκήρυξη του προγράμματος προβλέπει πως μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά, θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσκομίσουν και αντίγραφο της δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης.
Γεωπόνοι Μελετητές, Περιφέρειες και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί ζητούσαν μέχρι σήμερα παράταση ενός μήνα λόγω της καθυστέρησης που σημειώνεται στην υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το φάκελο. Όπως υποστηρίζουν στον ΑγροΤύπο, το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ, εξαρτάται από το ΟΣΔΕ και προτείνουν παράταση για ικανό χρονικό διάστημα έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αίτησης, καταχώρησης και οριστικοποίησης της ενιαίας δήλωσης.
Επίσης μερίδα μελετητών και γεωπόνων προτείνουν την εξαίρεση επισύναψης αντιγράφου της αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, δεδομένου ότι όπως υποστηρίζουν η ολοκλήρωση της διαδικασίας της αίτησης, καταχώρησης και οριστικοποίησης της ενιαίας δήλωσης των νέων αγροτών θα υλοποιηθεί σε χρονικό διάστημα άνω του ενός μηνός (πιθανόν και περισσότερο), με την υποχρέωση να υποβληθεί από τον υποψήφιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τους αρμόδιους φορείς. Όπως επισημαίνουν «κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2009 με την Προκήρυξη των Νέων Αγροτών και το ΟΣΔΕ.
Χρήστος Διαμαντόπουλος
xdiam@agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.