Σημαντικά Νέα

Επέλαση των "καθαρών" δεξιών: Καταλαμβάνουν το 30% των εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο

Θρίαμβος των δεξιών κομμάτων στις ευρωεκλογές και τώρα το επόμενο στάδιο-πρόκληση είναι η δημιουργία μιας κοινής ομάδας μεσα το ευρωκοινοβούλιο
 
Τα αποτελέσματα στις 28 «εθνικές εκλογές», όπως αποκαλούν τις ευρωεκλογές, δείχνουν καταρχάς πως οι ευρωσκεπτικιστές καταλαμβάνουν 228 έδρες στο ΕΚ, 70 έδρες περισσότερες από το 2009 που ισοδυναμεί με το 30%. 
 
Από τις λεγόμενες «μετριοπαθείς» ευρωσκεπτικιστές ομάδες μόνο η ριζοσπαστική Αριστερά (GUE/NGL) καταγράφει αύξηση καθώς λαμβάνει 8 έδρες περισσότερες από τις εκλογές του 2009 ενώ οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές χάνουν 12 έδρες.
 
Οι σκληροπυρηνικοί δεξιοί λαμβάνουν 141 έδρες και κάποιοι μη εγγεγραμμένοι θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν μια πολιτική ομάδα στα δεξιά της ομάδας «Ευρώπη ελευθερίας και δημοκρατίας» (EFD), που ενδεχομένως να περιλαμβάνει τους ευρωβουλευτές της Μαρίν Λε Πεν, της ιταλικής Λέγκα του Βορρά, του ολλανδικού κόμματος της Ελευθερίας και του αυστριακού κόμματος της Ελευθερίας.
 
Ο κόσμος που τους ψήφισε αναμένει από αυτούς ισχυρή αντίσταση στην τοκογλυφική ΕΕ όπως είναι τώρα, συνεπώς όποιες διαφορές και εάν υπάρχουν πρέπει να γεφυρωθούν για το καλό των λαών της Ευρώπης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.