Σημαντικά Νέα

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΤΟΥΣ 282 ΕΦΤΑΣΑΝ TA ΘΥΜΑΤΑ

 ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ – ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας βρέθηκε στο ορυχείο της Σόμα στην επαρχία της Μαγνησίας πρoκειμένου να συμπαρασταθεί στους συγγενείς των 274
ανθρακωρύχων που πέθαναν μετά το τραγικό δυστύχημα την Τρίτη. Oι πολίτες όχι μόνο δεν εκτίμησαν την επίσκεψη στον τόπο της τραγωδίας, αλλά επιτέθηκαν στο κονβόι του πρωθυπουργού χτυπώντας το με χέρια και πόδια, πετώντας μπουκάλια και αποκαλώντας τον δολοφόνο και κλέφτη.
Το πλήθος είχε περικυκλώσει το όχημα του Ερντογάν και οι άντρες της ασφάλειάς του αναγκάστηκαν σύμφωνα με τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο των social media να τον φυγαδεύσουν σε ένα μικρό σούπερ μάρκετ έως ότου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Αν και η εν λόγω φωτογραφία αμφισβητείται και αρκετοί τη θεωρούν ψεύτικη, η άλλη εικόνα που δείχνει άνδρα της προσωπικής φρουράς του πρωθυπουργού να κλωτσά έναν από τους διαδηλωτές είναι αυτή που έχει εξοργίσει τον κόσμο ακόμη περισσότερο.
Αρκετοί αναφέρουν πως το κλίμα πυροδοτήθηκε από την κυνική στάση και του Ερντογάν στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα και τη στιγμή που ακόμη υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο ορυχείο.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν σε όλες τις χώρες όπου υπάρχουν ορυχεία και πως η Τουρκία είναι στατιστικά σε πολύ καλύτερη θέση όσον αφορά την ασφάλεια των επαγγελματιών του κλάδου.
Oι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και οι διαδηλωτές στις πόλεις που συνεχίζουν να διοργανώνουν συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης έχουν αντίθετη άποψη και τον καλούν να παραιτηθεί.
Προηγούμενη ενημέρωση 8:37
Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από το τραγικό δυστύχημα στο ορυχείο της δυτικής Τουρκίας.
Μετά και την ανάσυρση νέων πτωμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 282, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ.
Η προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται.
Οργή κατά του Ερντογάν και της κυβέρνησής του, με χιλιάδες διαδηλωτές να δέχονται την επίθεση της αστυνομίας σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.
Η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων του δημόσιου τομέα της Τουρκίας KESK προκήρυξε για σήμερα απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο στη Σόμα.
«Εκείνοι στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων στο όνομα της μείωσης των δαπανών είναι ένοχοι για τη σφαγή στη Σόμα και πρέπει να λογοδοτήσουν», ανέφερε η τουρκική συνδικαλιστική οργάνωση σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.
Σημαντικές ελλείψεις και εγκληματική αμέλεια ως προς τα μέτρα ασφαλείας στο μοιραίο ανθρακωρυχείο καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδικάτου των ανθρακωρύχων της Τουρκίας Ντεβ-Μαντέν, το οποίο ανήκει στη Συνομοσπονδία Προοδευτικών Συνδικάτων Εργαζομένων Τουρκίας, Ταϊφούν Γκιοργκούν.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πριν από 3 εβδομάδες η τουρκική Εθνοσυνέλευση είχε απορρίψει το αίτημα να συσταθεί μια επιτροπή που θα εξακρίβωνε την κατάσταση ασφαλείας στα ανθρακωρυχεία στην Τουρκία. Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν υποβάλει προτάσεις τις οποίες απέρριψε όμως όλες το AKP, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.
turkey155 turkeyn_1 turkeyn_3 turkeyn_4
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.