Σημαντικά Νέα

Tα πρώτα 34 ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

- ΣΉΜΕΡΑ απαντά ο Λαζόπουλος - "Βόμβες" από Λαφαζάνη κατά Τσίπρα

 - Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελείται από 21 κομματικά στελέχη και από
21 προσωπικότητες
- Ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος αναμένεται να απαντήσει τη Δευτέρα εάν δέχεται να είναι υποψήφιος
- Μεταξύ των υποψηφιοτήτων είναι δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και η Κωνσταντίνα Κούνεβα
- Ο Π. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον Τσίπρα πως φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους Μετά από ένα άγριο σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ γεμάτο αιχμές και εσωκομματικές κόντρες η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος κατέληξε στην εκλογική διαδικασία με την οποία θα εκλεγούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.
Το ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποτελείται από 21 κομματικά στελέχη και από 21 εξωκομματικές προσωπικότητες.
Για τις 21 θέσεις των κομματικών υποψηφίων, μέχρι τις 10μμ είχαν κατατεθεί πάνω από 50 υποψηφιότητες. Ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος αναμένεται να απαντήσει αύριο στην πρόταση να είναι υποψήφιος.
Τα πρώτα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο 

Κομματικά στελέχη:
Σοφία Σακοράφα
Δημήτρης Παπαδημούλης
Γιάννης Μηλιός
Αλέκος Καλύβης
Γιάννης Τόλιος
Νίκος Χουντής
Σία Αναγνωστοπούλου
Νατάσα Θεοδωρακοπούλου
Σόφη Παπαδόγιαννη
Πέτυ Πέρκα
Μάγδα Σπηλιοπούλου
Ελένη Σωτηρίου
Τασία Χριστοδουλοπούλου
Χάρης Γολέμης
Χρήστος Λάσκος
Σωτήρης Μάρταλης
Αλέξης Μπένος
Γιάννης Μπουρνούς
Ράνια Σβίγκου
Δέσποινα Σπανού
Εξωκομματικές προσωπικότητες:
Γιώργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος
Κώστας Χρυσόγονος, Συνταγματολόγος
Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Παντείου
Ακης Αρχοντόπουλος, συνδικαλιστής στην ΕΥΑΘ
Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών
Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ
Σάββας Ρομπόλης, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
Κωσνταντίνα Κούνεβα, συνδικαλίστρια
Δήμητρα Μανώλη, συνδικαλίστρια καθαρίστρια
Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος
Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ
Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος
Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός
Σατιχά Σουλεϊμάν, ακτιβίστρια Ρομά
Εκρηκτικό το κλίμα στη συνεδρίαση της Κ.Ε.
Το κλίμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κάτι περισσότερο απο εκρηκτικό και τα πράγματα αγρίεψαν απο την τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος αυτή τη φορά ξεσπάθωσε. Με αιχμές προς τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως "αν χάσουμε το ριζοσπαστισμό μας ούτε με το κυάλι δεν θα δούμε κυβέρνηση".
Μάλιστα, απευθυνόμενος στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα προς φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους και με ξεκάθαρο τροπο, προτού ζητήσει την ψήφο του λαού.
Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με το πρόγραμμα της Αριστεράς σε περίπτωση που υπάρξει εκβιασμός θα "πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι μιλάμε ακόμα και για έξοδο από την ευρωζώνη, γιατι φοβόμαστε να το πουμε αυτό".
Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε τροπολογία εν μέσω διαφωνιών για το ευρωψηφοδέλτιο, σύμφωνα με την οποία αναφέρει πως είναι αναγκαίο για το κομμα να εκπονήσει και να επεξεργαστεί, για κάθε περίπτωση, ένα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη. Όπως υποστηρίζουν, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα για την εφαρμογή ενός προοδευτικού ανορθωτικού προγράμματος, παρά τις δυσκολίες που θα τη συνοδεύουν στην αρχική φάση, δεν συνιστά μία καταστροφική επιλογή.
Δύο τροπολογίες που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έγιναν δεκτές και μετά την απόρριψή τους, η Πλατφόρμα ψήφισε λευκό. Ωστόσο ενστάσεις έχουν διατυπωθεί,ως προς τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο και κυρίως αφορούν συνεργαζόμενους και όχι κομματικά στελέχη. Η ολοκλήρωση της συγκρότησης του ψηφοδελτίου αναμένεται να γίνει την προσεχή Τετάρτη.
Πολλοί ερμηνεύουν την κίνηση αυτή πως εντάσσεται στο πλαίνιο διατράνωσης της παρουσίας της Αριστερής Πλατφόρμας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο:

  1. Να επισημανθεί ότι η Σαμπιχά Σουλειμάν ανήκει στη «μειονότητα της μειονότητας», τους τσιγγάνους, που είναι οι περιφρονημένοι της Θράκης, ακόμα και από τη μειονοτική κοινότητα και βρίσκονται έξω από τα παιχνίδια εξουσίας που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

    Η Σαμπιχά Σουλειμάν είναι στοχοποιημένη και από το τουρκικό προξενείο, καθώς έχει δώσει μεγάλες μάχες για να φτιαχτούν σχολεία και…να μορφώνονται τα παιδιά των τσιγγάνων, αλλά και να μαθαίνουν ελληνικά. Η δράση της αυτή, ειδικά το τελευταίο, έχει ενοχλήσει τόσο το τουρκικό προξενείο, όσο και την ελίτ της μειονότητας που διατηρεί στενές σχέσεις με αυτό. Εδώ και λίγες ώρες η Σαμπιχά Σουλειμάν έφτασε να κατηγορείται ξαφνικά ακόμα και για ακροδεξιές πολιτικές αποψεις. Πρόσωπα που τη γνωρίζουν, ωστόσο, και έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι “πρόκειται για σκέτη λάσπη”.

    Οι κατήγοροι της, πάντως, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι κάποτε μεταξύ άλλων την είχε υπερασπιστεί και ο Τέρενς Κουίκ στον αγώνα που δίνει για να φτιαχτούν σχολεία και να μάθουν ελληνικά τα παιδιά των Ρομά.

    «Και τι σημαίνει αυτό; Αναφέρουν αυτοί που την υπερασπίζονται οι οποίοι επιμένουν ότι οι αντιδράσεις είναι υποκριτικές. «Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι η Σαμπιχά είναι τσιγγάνα και δεν ανήκει στο κομμάτι της μειονότητας που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.. Επειδή δεν μπορούν να το πουν αυτό δημοσίως, την κατηγορούν ότι είναι δεξιά ή ακροδεξιά, επιχειρώντας να την εμφανίσουν σαν άλλη μια υπόθεση Καρυπίδη, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία σχέση και πρόκειται για μια ακτιβίστρια που δεν ανήκει στην αυλή του τουρκικού Προξενείου, όπως συνηθίζεται να είναι οι υποψήφιοι της μειονότητας των μεγάλων κομμάτων».

    Η γυναίκα αποκλείστηκε γιατί έτσι είπε το Τουρκικό προξενείο στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Ολα τα άλλα είναι παραμύθια.

    Διαβάστε τι είχε δηλώσει η γυναίκα στην διάσκεψη του ΟΗΕ για τις μειονότητες στην Γενεύη:

    «Η μητρική μου γλώσσα είναι η ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων», επισημαίνει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν και υπογραμμίζει ότι «επειδή είναι μουσουλμάνα της Θράκης, υποχρεώθηκε να πάει σε σχολείο όπου διδάχθηκε μία τρίτη γλώσσα, τα τουρκικά».

    Η κ. Σουλεϊμάν, αποκάλυψε ότι «οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να τους επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους», είτε με την κατασκευή τζαμιών μέσα στους οικισμούς τους, είτε με τη δημιουργία σωματείων υποστηρικτικών προς την Τουρκία, στα οποία και επιμένουν να τους εγγράψουν.

    Και η Σαμπιχά, στηλιτεύει την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, προσθέτοντας τα εξής:

    «Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους».

    «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη», τονίζει η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν και ζητά «να τους αφήσουν ήσυχους σταματώντας να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.