Σημαντικά Νέα

Προεκλογική στήριξη Σόιμπλε στον Αντώνη Σαμαρά

Αποτελεσματικό κρίνει το Γιάννη Στουρνάρα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Ανοικτή στήριξη σε Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα και, μάλιστα προεκλογικά, παρέχει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με συνέντευξή του στη Καθημερινή. 
 
Ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, χαρακτήρισε ως θετικό βήμα την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.
 
«Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας αποδίδουν και φέρνουν αποτελέσματα και ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να πείθει την πλειοψηφία των Ελλήνων ότι αυτός είναι ο σωστός και ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα» , επεσήμανε ο  Γερμανός υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε για την έξοδο στις αγορές:
 
«Ήταν το πρώτο τεστ για την Ελλάδα και η αντίδραση των αγορών ήταν πολύ θετική. Η χώρα σας θα αποκτήσει σταδιακά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Βέβαια, θα χρειασθεί χρόνος, και εδώ ο κύριος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός».
 
Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε στη συνέχεια στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα:
 
«Στην Ελλάδα συνέβη ό,τι και στην Ανατολική Γερμανία όταν εισαγάγαμε το γερμανικό μάρκο, το 1990. Σας θυμίζω ότι μέχρι τότε η οικονομία του κατεχόμενου από τη Σοβιετική Ένωση τμήματος της Γερμανίας ήταν η 11η στις στατιστικές του ΟΟΣΑ. Όμως, δεν ήταν ανταγωνιστική. Για να επιβιώσεις στην παγκοσμιοποιημένη αγορά χρειάζεται να έχεις ανταγωνιστική οικονομία. Αυτό ισχύει, φυσικά, και εντός της Ευρωζώνης».

 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις:
 
«Η Ελλάδα πάει καλά, καλύτερα από ό,τι αναμέναμε. Η Ελλάδα έχει πανέμορφα νησιά και ακτές, αλλά πριν από δύο χρόνια ο τουρισμός ήταν καταστροφή. Η χώρα ήταν πολύ ακριβή και όσοι πήγαιναν προς την Αν. Μεσόγειο κατέληγαν στην Τουρκία. Κι, όμως, πέρυσι και αφού είχαν προηγηθεί οι περικοπές των μισθών, ήρθε η καλύτερη τουριστική χρονιά της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες. Το κλειδί είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας. Φυσικά, αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο που να είναι πολιτικά ανεκτός. Αυτή είναι η δημοκρατία. Γι’ αυτό αναζητούμε τη σωστή ισορροπία. Αλλά είμαι αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα των επόμενων ευρωεκλογών και στην Ελλάδα θα είναι ενθαρρυντικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.