Σημαντικά Νέα

Βαριές κατηγορίες για τον ρόλο αστυνομικών σε εμπόριο ναρκωτικών

Οκτώ αστυνομικοί εμπλέκονται στην υπόθεση κυκλώματος που εμπορεύονταν χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη στην ελληνική επικράτεια. Η μαρτυρία-καταπέλτης από αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης

του Μάρκου Γεωργίου
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάζονται 69 άτομα που φέρονται ότι, ως μέλη
 κυκλώματος, εμπορεύονταν χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη στην ελληνική επικράτεια.
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 8 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, το Αγρίνιο, τα Γιαννιτσά και τον Βόλο που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 
Ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας- αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης ανέφερε σήμερα ότι η υπηρεσία του, από το 2011, είχε πληροφορίες για οργάνωση εμπορίας ναρκωτικών με Αλβανούς αρχηγούς που εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από την Αλβανία και τις διακινούσαν στην χώρα μας. Συνεργάτες του ήταν Έλληνες και Αλβανοί έγκλειστοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα. Από την άρση των τηλεφωνικών απορρήτων διαπιστώθηκε ο τρόπος δράσης και ρόλος του καθενός από τους συνολικά 69 εμπλεκόμενους.
Οι τρεις συνδιευθύνοντες της εγκληματικής οργάνωσης άλλαζαν συχνά τηλέφωνα για να μην εντοπίζονται εύκολα. Στο κύκλωμα υπήρχαν άτομα που διακινούσαν ή αποθήκευαν τα ναρκωτικά αλλά και αστυνομικοί που εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών έδιναν ουσιώδεις πληροφορίες και υλικά μέσα στους εμπόρους. Σκοπός του κυκλώματος ήταν να αποκομίσει οικονομικά οφέλη  είτε από την εμπορία των ναρκωτικών ουσιών είτε εκμεταλλευόμενοι τη θέση των αστυνομικών.
Οι επικεφαλής έκλειναν συμφωνίες με τους αστυνομικούς για τις πληροφορίες που τους παρείχαν για άλλα άτομα που έκαναν διακίνηση, αποκομίζοντας χρήματα ή ποσότητες ναρκωτικών. Συγκεκριμένα έπαιρναν μέρος από τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών πριν την καταμέτρηση του από τους δικαστικούς υπαλλήλους.  
Κατά το χρόνο δράσης  της εγκληματικής οργάνωσης εισήχθησαν από την Αλβανία συνολικά 326 κιλά χασίς, 21 κιλά ηρωίνης και 300 γραμμάρια κοκαΐνης. Από την παρακολούθηση των τηλεφώνων προέκυψε ότι υπήρχαν συμφωνίες για την εισαγωγή άλλων 530 κιλών χασίς, 65 κιλών ηρωίνης και 1,3 κιλών κοκαΐνης.
Για τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, που φέρονται ως διευθύνοντες, ο μάρτυρας  είπε ότι ήταν γνωστοί στην αστυνομία ως πληροφοριοδότες. "Οι αστυνομικοί που ήταν κοντά τους τους μάθαιναν τον τρόπο της δουλειάς μας" επισήμανε ο μάρτυρας. Η κατάθεση διακόπηκε, λόγω παρελεύσεως του ωραρίου, και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Μ. Δευτέρα.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.